Банер

компании > класации


„Златна мартеница“ за компания, която само за 2 години направи експорт на 6 континента, в  55 държави

Призьорът в категория "Успешно стартирала компания с иновативно производство" "Нухелт" АД e производител на здравословни снаксове от кафяв пълнозърнест ориз с бранда Rice UP

Голямата награда "Златната мартеница" за компания, която успешно се е утвърдила на българския пазар получи веригата магазини за техника "Зора".

За 25-ти пореден път сдружението „Произведено в България – съюз на малкия и среден бизнес” връчи годишните награди “Златна мартеница”. 

Голямата награда "Златната мартеница" за компания, която успешно се е утвърдила на българския пазар получи веригата магазини за техника "Зора". 

"Много важно е това, че расте броят на участниците в този конкурс - родни предприемачи, производители, финансистиq представители на сферата на търговията и услугите и то в един широк спектър от селското стопанство до ИТ", заяви президентът Румен Радев при връчване на приза на собственика на верига "Зора" Георги Милушев.

Още четири компании получиха призове.

В категорията "Успешно стартирала компания с иновативно производство" беше отличена "Нухелт" АД, производител на здравословни снаксове от кафяв пълнозърнест ориз с бранда Rice UP, със 100% натурални съставки, без глутен, без ГМО, без консерванти и глутамат. През ноември 2018 г. Нухелт АД навърши 2 години, през които постигна силно присъствие на българския пазар и развитие на експорта, достигайки 6 континента и 55 държави

"Джоб радар", която се занимава с онлайн търсене и предлагане на работа спечели приза за "Успешно стартиращо предприятие. Компанията получи „Златната мартеница“ от Лъчезар Борисов, заместник-министър на икономиката (на снимката горе).

При връчването на наградата той изтъкна, че България може да бъде място за стартиращия иновативен бизнес, и че София може да се превърне в „Силиконовата долина“ на Европа. „През последните години добавената стойност в ICT - секторът расте средно годишно с 28%“, каза още той. Зам.-министър Борисов подчерта, че в успеха на „Джоб радар“ вижда няколко послания важни за икономиката. На първо място успешно развитие на стартиращо предприятие, което е фактор, че у нас има млади и предприемчиви хора, които искат да работят и живеят в родината си. На следващо място използване на иновации, които са съсредоточени към пазара на труда и човешкия капитал. Този успешен опит за иновации в съчетание със съсредоточаване върху човешкия капитал и пазара на труда е от изключително значение за развитието на икономиката. „Само по този начин, когато работим всички заедно можем да постигнем синергия и да се справим с трансформацията, от която има нужда българската икономика, наложена от международните тенденции“, каза още зам.-министърът.

"Златна мартеница" за женско предприемачество получи "Адвансед парашут системс", която от години е позната с производството на раници за парашути.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер