бизнес > бизнес и образование


Българските студенти в Германия ще имат шанс да открият възможности за кариерно развитие в България

Кьолн е домакин на „Българския кариерен форум“ на 13-и април, а exporter.bg e медиен партньор на събитиего

Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите сред работодателите.

За пета поредна година Германия ще приеме Българският кариерен форум - кариерното изложение, което всяка пролет се организира от и за български студенти в чужбина. Събитието ще се състои на 13-и април (събота) от 10:30 часа, а домакин е Университетът в Кьолн.

Участието е напълно безплатно с предварителна регистрация - https://bgcareersfair.com/registration/#cologne19, а актуална информация за фирмите изложители и за програмата на деня на събитието бива публикувана на страницата на събитието във Facebook - https://web.facebook.com/events/406609310123235/.

Идеята на инициативата е да обедини общността на българите във Федералната република и да ги запознае с лидерите на бизнеса у нас, за да открият своите възможности за кариерно развитие в родината. Организатори на първото по рода си събитие в Кьолн са сдружение “Български кариерен форум”, Министерство на труда и социалната политика и Клуб “Будители“.

Кьолн е четвъртият по големина град в Германия, а прилежащата агломерация е сред най-предпочитаните от българските студенти и млади професионалисти. Големият брой следващи със специалности от сферата на инженерството, бизнес администрацията, компютърните технологии и маркетинга отговаря на профила на очакваните компании на форума тази година. Компаниите, които участват тази година са TESY, Алианс Принт, Adesso, Astrea Recruitment, Brightive, Българска Чийвнинг асоциация, C3i Solutions, Easy Consult, EVN, Kaufland, Kaufland IT Hub, Kittner, Lidl, Modis, Sensata Technologies, TELUS International, Visteon, UpSkill, както и неправителствените организации “Заедно в час” и “Лечение без граници”.

Тези, които миналата година бяха в Берлин

Освен да се запознаят отблизо с отворените позиции и възможностите за стаж при водещите работодатели в родината, посетителите на форума ще научат от заместник-министър Зорница Русинова за актуалната ситуация на трудовия пазар в България и тенденциите сред работодателите.

В програмата е предвидена и безплатна сесия за професионални снимки за автобиография, която е със съдействието е фотостудио nonverbal.

“Винаги се стараем форумите ни да са както пресечна точка на българите в чужбина и бизнеса в България, така и възможност за нетуъркинг и размяна на опит между сънародниците ни извън родината. Кьолн е нашата трета дестинация в Германия за последните 4 години и очакваме отново да се запознаем с десетки млади и предприемчиви българи, които са готови да направят информиран избор и своята крачка напред към вкъщи“ – споделя Ангел Игнатов, председател на “Български кариерен форум”.

“Щастливи сме да окажем пълното си съдействие в организацията на станалия вече традиция “Български кариерен форум” и в Кьолн. Надяваме се, че благодарение на такъв тип събития повече млади професионалисти ще видят перспектива в това да се развиват в България, както и да засилим вниманието на институциите и бизнеса към нашите сънародници извън пределите на Родината – нарастващ качествен потенциал с важно значение за икономиката” – допълва Елена Димитрова, председател на Клуб “Будители”.

По-рано през месеца, на 9-и март, се състоя традиционното издание във Великобритания. То събра над 160 студенти и млади професионалисти в столицата Лондон, а близо 30 топ компании представиха възможностите за кариерно развитие у дома. Освен предстоящото изложение в Кьолн, Германия ще приеме още едно събитие - в Мюнхен на 11-и май.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер