бизнес > бизнес и образование


Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха първото издание на „Българския кариерен форум“ в Университета в Кьолн

Exporter.bg е медиен партньор на изложението, в което участваха 20 водещи родни компании. Те представиха дейността си и отправиха към младите ни сънародници атрактивни предложения за работа и професионално развитие у нас

Гостите на изложението имаха възможност да научат за пазара на труда в България и актуалната икономическа ситуация у нас от заместник-министър Зорница Русинова, която разказа за динамичната бизнес среда в родината.

Близо 200 българи, които учат и работят в Германия, посетиха първото издание на „Българския кариерен форум“ в Университета в Кьолн. В изложението участваха 20 водещи родни компании, които представиха дейността си и отправиха към младите ни сънародници атрактивни предложения за работа и професионално развитие у нас.

Организатори на събитието са сдружение „Български кариерен форум“, Министерство на труда и социалната политика и Клуб „Будители“, а домакин бе Университетът в Кьолн.

Изложението бе открито от Зорница Русинова - заместник-министър на труда и социалната политика, Невена Бабева - ръководител на Службата по трудовите и социалните въпроси към Посолството на Република България в Берлин, Елена Димитрова – председател на Клуб “Будители” и Ангел Игнатов – председател на “Български кариерен форум”.

“Мисля, че тук учат много умни и амбициозни млади хора, които след като получат своето образование в тези престижни университети, ще могат да се реализират и да работят в България. Нека всички те да намерят пътя в живота с добра кариера и добър начин на живот в родината!” – приветства заместник-министър Зорница Русинова присъстващите на изложението.

Близо 200 учащи и вече реализирали се в чужбина наши сънародници се срещнаха с 20 компании от сферата на инженерните и компютърните науки, производството, консултантските услуги, както и с някои от най-активните неправителствени организации, които улесняват контакта на българските студенти зад граница с родината.

Изложението в Кьолн премина при невероятен интерес от страна близо 200 млади българи, които учат и работят в Германия

Сред посетителите имаше, както студенти, така и вече работещи българи, които търсят своя път за реализация обратно в родината.

"Интересът ми към форума е породен още от миналата година. Изложението днес в Кьолн ме привлече, защото живея в Холандия. Посещаемостта на събитието ме впечатли, защото срещнах много интересни личности, мои приятели и състуденти", разказа Виктория Димова, завършила в Университет "Вилхелм" на Вестфалия в Мюнстер.

Гостите на изложението имаха възможност да научат за пазара на труда в България и актуалната икономическа ситуация у нас от заместник-министър Зорница Русинова, която разказа за динамичната бизнес среда в родината. Присъстващите имаха и шанса да получат безплатни професионални снимки за CV, изпълнението на които се осъществи благодарение на екипа на MediaPulse.

Събитието в Кьолн се осъществи с подкрепата на TESY България, които са дългогодишни партньори на “Български кариерен форум”, както и българските компании Trading212 и “Алианс Принт”.

След точно месец, на 11-и май, предстои и третото от общо четири планувани изложения през 2019 година. За първи път събитието ще се проведе в баварската столица Мюнхен, който е вторият по популярност сред българските студенти във Федералната Република, а домакин на събитието ще бъде Konferenzzentrum München.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер