Банер

за ценители > lifestyle


Авангарден лукс в града на Гауди

Зад семплата фасада на Mandarin Oriental Barcelona се крие фантастичен интериор


В сърцето на Барселона – на Пасейг де Грасия в непосредствена близост до шедьоври на Гауди като Ла Педрера и Каза Батло и на няколко преки от недовършения му опус магнум Саграда Фамилия – се издига луксозен хотел, свидетелство, че каталунският модернизъм е жив.

Вярно, може да не е толкова фантасмагоричен, колкото този на Гауди, но подобно изискване обикновено не стои пред луксозните хотели.

 

Става въпрос за Mandarin Oriental Barcelona, част от популярната предимно в Югоизточна Азия и САЩ верига суперлуксозни хотели.

 

Разположен в сграда от 50-те години на миналия век, чиято семпла фасада с нищо не подсказва за фантастичния интериор, който се крие зад нея – уникален атриум, “висящи” мостове, басейн на покрива, дизайнерски бар, наречен неслучайно Banker's Bar, тъй като интересен елемент от интериора му са истински банкови сейфове (някога в сградата се е помещавала банка) и т.н.

 

Стаите и апартаментите (общо 98 на брой) също са доста любопитни. В тях ви очаква интересно съчетание между модерния европейски стил и ориенталското наследство на хотелската верига.

 

Интериорът, дело на испанската дизайнерка Патрисия Уркиола, залага на бели мебели, изчистени линии, дъсчени подове, френски килими, бани, които приличат на стъклени кубове и свободно стоящи овални вани...

 

Най-малките стаи са с площ от порядъка на 32-34 кв.метра и предлагат още система за домашно видео, телефонен секретар с гласове поща и прочие удобства.

 

Друг повод за гордост на хотела са неговият гурме ресторант Moments, отличен с една звезда от Michelin и Banker's Bar, където зад барплота се вихри Жорди Отеро, обявен за най-добър барман в Испания за 2010 г.

 

Не бива да пропускаме и спа центъра в Mandarin Oriental Barcelona. Този модерен храм на релакса разполага с дузина зали за теерапии, два спа апартамента за двойки и две ориенталски стаи с тай-легло и джакузи, отделно хамам, ориенталска парна баня, тропически душове, зони за релакс, уелнес център...

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер