експорт > международни изложения


Веритас Специална Резерва Барик на Винарна Стоби от Северна Македония - балкански двоен златен медалист

Винарна Стоби спази традицията и се представи силно на Осмия The Balkans International Wine Competition and Festival 2019

Вината на винарната от Северна Македония, които са с изключително добро съотношение качество – цена, се доставят в България от Юротим ООД, партньор на Стоби у нас.

Винарна Стоби спази традицията и се представи силно на  Осмия The Balkans International Wine Competition and Festival 2019. Веритас Специална Резерва Барик (Вранец) впечатли международното жури и спечели Double Gold Medal.

Фирма Юротим ООД, като ексклузивен представител на винарна Стоби от Северна Македония, участва за осма поредна година в изложението „Балкански винен фестивал“, който се проведе в София в периода 7 – 9 юни. Освен вината, които взеха участие в конкурсната част, тази година посетителите на фестивала имаха възможнст да опитат почти цялата гама от  червени, бели и розе вина на винарна Стоби.

Най-голямо внимание привлече известният автохтонен сорт Вранец, който освен като сортово вино, можеше да бъде опитан и в различни купажни вина.

Екипът на Юротим ООД, партньор и изключителен представител на Стоби за България (от ляво на дясно): Евелина Костадинова, Динко Христов - търговски директор на Юротим ООД, и Десислава Томова.

Неслучайно журито отличи именно вино от този сорт с Double Gold Medal - Веритас Специална Резерва Барик.

Над 800 вина от всички 13 балкански страни и Грузия взеха участие в конкурсната програма на Балканския международен винен конкурс и фестивал (BIWCF), който тази година се проведе в специално винено градче до Националния дворец на културата. Организаторите вече са получили заявки за участие и през 2020 г. дори от страни като Австралия, Китай и Япония, отбеляза на специална пресконференция председателят на журито на BIWCF 2019 Константинос Лазаракис, първият Master of Wine на Балканите.

Над 1000 вината бяха дегустирани от посетителите на винения фестивал. Сред гостите имаше вносители и дистрибутори от САЩ, Китай, Скандинавия, Белгия, Холандия и др. “Това означава, че София става все по-привлекателна дестинация както за изложителите, така и за туристите. Търговците пък вече ползват фестивала за обогатяване на своето портфолио с интересни вина от местни сортове или международни, но специфично направени в региона”, каза председателят на фестивала Галина Нифору.

Призьорът


Веритас Специална Резерва Барик:


Виното разкрива прекрасния  автохтонен сорт Вранец. Интензивно, почти черно на цвят, Вранец Веритас отразява същността на регион Тиквеш - топъл, плодороден и пленителен.

Диана Дафова (вляво), известна българска певица, композитор и продуцент, на щанда на Винарна Стоби по време на Осмия The Balkans International Wine Competition and Festival 2019.

Концентрираните аромати на боровинка и черна череша се комбинират с пикантността на славонските дъбови бъчви, които се използват за зреене на виното.

Фината танинова структура, комбинирана с мощната концентрация, създава вино, идеално за стареене.

Много добре се съчетава с печено свинско месо, прошуто, еленско месо, телешко и зрели сирена. Най – подходяща температура за консумация 15-17˚С.

Вината на винарната от Северна Македония, които са с изключително добро съотношение качество – цена, се доставят в България от Юротим ООД, партньор на Стоби у нас.

Димитър Дженев

Снимки: Антон Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер