експорт > пазари


За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с Индонезия е на стойност 137.3 млн. щ.д

Това е увеличение с близо 300% спрямо същия период на 2018 г.

Министър Емил Караниколов: Индонезийският пазар е пазарът на най-голямата икономика в Югоизточна Азия с над 250 милиона потребители и посещението в България на бизнес мисията от Индонезия е отлична възможност да представят предимствата и качествата на производствата от двете страни

За първите пет месеца на 2019 г. търговският оборот с Индонезия е на стойност 137.3 млн. щ.д., отчитайки увеличение от близо 300% спрямо същия период на 2018  г. Това заяви министърът на икономиката Емил Караниколов в речта си при откриването на българо – индонезийски бизнес форум в София, съобщава икономическото министерство. Форумът е организиран от БТТП и в него участие взеха близо 50 представители на бизнеса от двете страни, от които 12 индонезийски компании. На форума беше  подписано и споразумение за сътрудничество между двете търговско-промишлени палати.

Преди да открият събитието икономическият министър се срещна с министъра на външните работи на Индонезия Рътно Марсуди, която е на официална визита в България. Двамата обсъдиха активизирането на търговско-икономическите отношения между двете страни, както и възможностите пред бизнеса.

Министър Караниколов посочи, че страната ни има потенциал да привлече индонезийски инвестиции и да предостави благоприятни възможности за дейности в редица области като информационни и комуникационни технологии, електроника и електротехника, машиностроене, авточасти, високотехнологични промишлени производства и услуги, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост, транспортна и логистична инфраструктура и туризъм.

По думите му индонезийският пазар е пазарът на най-голямата икономика в Югоизточна Азия с над 250 милиона потребители и посещението в България на бизнес мисията от Индонезия е отлична възможност да представят предимствата и качествата на производствата от двете страни.

Информация в аванс, полезна за бизнеса

Индонезия е една от най-богатите на природни ресурси страни в света. Общите запаси на метан възлизат на 81,5 барела нефтен еквивалент и по този показател се нарежда на второ място в света след Китай.

Стопанство:

- Селски стопанство 21 %
- Промишленост 35 %
- Услуги 44 %


Растениевъдство: Каучуконосни растения, кокосова, маслена палма, чай, кафе, тютюн, какао, подправки, кора от хининово дърво, захарна тръстика, ориз, царевица, батати, фъстъци, соя.

Слабо развито животновъдство. Риболов, добив на морски продукти.

Развит е добив и преработка на дървесина, нефт, природен газ, въглища, калай, боксит, манган, мед, никел, азбест, асфалт, фосфорити, каменна сол, злато, сребро. Преработка на селскостопански суровини, текстилна, машиностроителна, корабостроителна промишленост.

Главни пристанища: Джакарта, Купанг, Палембанг, Семаранг, Сурабая, Уджунгпаданг

Износ: петрол и природен газ, шперплат, текстил, каучук главно за Япония, ЕС, САЩ, Сингапур, Република Корея, Хонконг, Китай, Тайван.

Внос: машини и оборудване, химикали, промишлени масла, хранителни продукти от Япония, САЩ, Сингапур, Германия, Австралия, Южна Корея, Тайван, Китай.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер