експорт > пазари


През 2018 г. стокообменът на България с федерална провинция Мекленбург-Предна Померания възлиза на 23,7 млн. евро

Вносът от България е на стойност 5,3 млн. евро, а износът към страната ни - 18,4 млн. евро

Потенциал за сътрудничество има в области като научните изследвания, технологиите и иновациите, дигитализацията, ИКТ, корабостроене и автомобилната промишленост.

Главният секретар на Министерството на икономиката Владимир Туджаров е обсъдил възможностите за разширяване на икономическото и външнотърговското сътрудничество със Стефан Рудолф, държавен секретар в Министерство на икономиката, труда и здравеопазването на федерална провинция Мекленбург-Предна Померания, Германия, съобщава икономическото министерство.

Влдимир Туджаров изтъкнал, че външно-търговският стокообмен на България с федерална провинция Мекленбург-Предна Померания през 2018 г. възлиза на 23,7 млн. евро. Вносът от България възлиза на 5,3 млн. евро, а износът към България на 18,4 млн. евро. “Данните за стокообмена показват нуждата от по-усилена работа както от българска, така и от немска страна”, подчертал Туджаров.

По време на срещата са били набелязани направления с потенциал за сътрудничество в области като научните изследвания, технологиите и иновациите, дигитализацията, ИКТ, корабостроене и автомобилната промишленост. “Има много немски компании в България, които инвестират и реинвестират не само в едно разширение на заводите си. Смятам, че немските компании се чувстват добре в страната ни като до голяма степен това се дължи на добрата икономическа среда”, посочил Туджаров.

От своя страна Стефан Рудолф отправил покана за посещение на провинция Мекленбург-Предна Померания и организирането на бизнес форум, както и срещи с представители на аутомотив клъстера.
 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер