Банер

за ценители > lifestyle


Machu Picchu Sanctuary Lodge

Хотелът е част от една от най-реномираните вериги в света – Orient Express

 

Machu Picchu Sanctuary Lodge е единственият хотел в непосредствена близост до легендарния град на инките Мачу Пикчу, обявен за едно от седемте чудеса на света.

Дори този живописен район в планините на Перу да изобилстваше от хотели обаче, едва ли някой от тях щеше да предложи по-красива гледка към Града в облаците или Града на хилядата стъпала, както наричат Мачу Пикчу.

 

От стаите, терасите и най-вече от ресторанта на Machu Picchu Sanctuary Lodge можете да се насладите на невероятната панорама, която предлагат десетките каменни постройки, плъзнали по стръмния планински склон високо над бездънния каньон на река Урабамба.

 

Погледът не среща никакво препятствие към тази фантастична гледка, а за фон служи най-изумрудено зелената джунгла, която можете да си представите.

 

Гледката не е единственото, което хотелът може да предложи. Все пак той е част от една от най-реномираните вериги в света – Orient Express, същата, която оперира легендарния влак, а това име говори достатъчно.

 

Затова не бива да ни учудва, че дълбоко в планинската пустош, на 112 км от най-близкия град откриваме луксозни стаи със сателитна телевизия и системи да домашно кино, гурме ресторант и уютен бар, спа център и стаи за масаж, уроци по йога, градина с орхидеи...

 

В интерес на истината цените в Machu Picchu Sanctuary Lodge са стряскащи на пръв поглед. Става въпрос за $ 700-800 за двойна стая на вечер. Но първо, както вече разбрахте, наоколо друг хотел просто няма.

 

Второ, той е доста малък, има едва 29 стаи и апартаменти. Трето, той е изключително популярна дестинация не само за любители на старините, но и за двойки, поели на сватбено пътешествие.

 

И накрая, тази смайваща гледка наистина струва пари. Това е практиката на всички хотелиери по света и в нея има логика.

 

Адрес: Machu Picchu Sanctuary Lodge

Machu Picchu,

Cuzco (Cusco), Peru

 

Телефон: + 51 84 984 816 953

 

Уебсайт: www.orient-express.com

 

 

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер