експорт > международни изложения


За шести път Катаржина Естейт грабна най-високото отличие на MUNDUS VINI за “Най-добро българско вино” (Best of show)

Тази година трофеят „Най-добро българско вино (Best of Show)“ получи един от флагманите на KATARZYNA ESTATE - Question Mark Gold  2016

Цветелина Николова: Нашата цел е вината ни да са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което да допринесат за развитието на имиджа не само на избата, но и на България като винопроизводител на световно ниво

За шести път българската изба доказа световно качество на своите вина на един от трите най-престижни световни винени конкурси MUNDUS VINI SUMMER TASTING 2020. Тази година трофеят „Най-добро българско вино (Best of Show)“ получи един от флагманите на KATARZYNA ESTATE - Question Mark Gold  2016. Това вино бе наградено за безспорните му качества и със златен медал. Златно отличие получи и още едно от най-забележителните вина на избата – Encore Syrah 2017. Сребърен – за Katarzyna Reserve 2017.

При условия на стриктни хигиенни условия тази година журито, съставено от 120 световни винени експерти тества почти 4500 вина от цял свят в продължение на четири дни. Резултатите са наистина впечатляващи – 13 Grand Gold, 919 Gold и  849 сребърни медала, присъдени на различни вина и изби от всички точки на света. Всяка държава има по едно отличено вино за най-добро вино от всички изпратени за тест вина – „Best of show“.

Ето какво сподели за тази голяма награда Цветелина Николова, управляващ директор на КATARZYNA ESTATE:


„Mundus Vini е един от трите най-сериозни световни винени конкурси, който се провежда от много години. Ние участваме всяка година и в двете издания на конкурса, защото нашата политика е да изпращаме вина за оценка именно в най-големите и реномирани световни състезания за вино.

Журито на MUNDUS VINI e съставено от световни винени експерти –  технолози, уайнмейкъри, професионални търговци на вино, журналисти с висока експертиза при дегустацията на вина. Принципът на оценка е сляпа дегустация, като пробите се разпределят за тестване по категория, произход, ниво на качество, аромат, а самата оценка се базира на 100-точковата схема на Международната организация по лозата и виното (OIV), призната от Международната организация на енолозите (UIOE).

Участието и получените трофеи  са от изключително търговско и имиджово значение за нас, защото наградените вина се презентират през месец март пред десетки хиляди търговци на най-голямото винено изложение в света – ProWein в Дюселдорф... Нашата цел е вината ни да са символ на високо качество и отлично маркетиране, с което да допринесат за развитието на имиджа не само на избата, но и на България като винопроизводител на световно ниво.“QUESTION MARK GOLD


Над 15 награди и отличия от световни винени конкурси

За бранда


Работния етикет с "?", който e използван за предварителното представяне на първото вино от Katarzyna Estate и е пожънал такъв успех,

Големият победител

че целият екип единодушно решил да запази "въпросителния знак", който донесе толкова успех и върху оригиналния етикет.

Характеристики

Наситен, пурпурен цвят с виолетови оттенъци. Мощен, концентриран и зрял аромат на горски плодове, благороден френски дъб и землисти тонове. Вкусът е интензивен, богат и сочен, с хармоничен вкусов аромат и запомнящ се послевкус.

Encore Syrah - виното на Катаржина Естейт с най-много награди


Над 20 награди и отличия от световни винени конкурси

За бранда


Encore е в състояние да дари емоции и удоволствие, размисли и надежди на всеки почитател на бакхусовата напитка, именно затова и създателите му са запечатали стремежа на човешкият дух за "ОЩЕ" в този емблематичен бранд на Катаржина Естейт. Encore е за авантюристите, за любопитните, за търсещите, защото силата да искаш и да се стремиш към "ОЩЕ" стои в основата на всяка победа.

Характеристики

Искрящ, дълбок, пурпурен цвят. Богат аромат на тютюн, нотки на зрели червени плодове и добре интегриран дъб. Мощно тяло с кадифен вкус, дълъг запомнящ се финал с меки танини.  Виното  има потенциал за отлежаване в бутилка.

Katarzyna Reserve 2017


Над 20 награди и отличия от световни винени конкурси

За бранда


Reserve съчетава зрелостта и концентрацията нa нашето грозде с баланса и елегантността на избата ни. Това вино е нашият стремеж към съвършенство.

Характеристики

Тъмна искряща роба с рубинено черни отблясъци открива един превъзходен и интензивен нос на паприка, на препечен хляб и чушка. Усещането в устата обединява мекота, жизненост и мощ в едно. Прекрасно съчетание на заоблени танини с почти подсладено усещане за зрели плодове, подправки и кафе, които се простират безкрайно към един хармоничен и запомнящ се финал. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер