финанси > европейски пари


Близо 140 млн. лв. са изплатени по ОПИК на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от COVID-19

Договорите са за процедури за подкрепа на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози с бюджет от 30 млн.лв.  и процедура за подкрепа на туроператори и туристически агенти с бюджет от 10 млн.лв.

Министър Лъчезар Борисов: С договорите се надгражда партньорството между министерствата за подкрепа на бизнеса. Секторите на транспорта и на туризма са от най-засегнатите от кризата. Работата по ОПИК продължава ускорено.

Общо изплатените до момента безвъзмездни средства към българските фирми по Процедура „Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19“ са в размер на 139 116 192 лева към близо 17 хил. фирми. Това е заявил министърът на икономиката Лъчезар Борисов при подписването на два договора за предоставяне на безвъзмездната финансова помощ по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020 /ОПИК/, съобщава икономическото министерство.

Договорите са за процедури за подкрепа на малки и средни предприятия, извършващи автобусни превози с бюджет от 30 млн.лв.  и процедура за подкрепа на туроператори и туристически агенти с бюджет от 10 млн.лв. Те са били подписани с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и министъра на  транспорта Росен Желязков, чиито ведомства са директни бенефициенти по процедурите за подпомагане. Основната цел на процедурите е да се осигури оперативен капитал за българските микро, малки и средни предприятия от двата сектора.

Министър Борисов изтъкнал, че с договорите се надгражда партньорството между министерствата за подкрепа на бизнеса. „Секторите на транспорта и на туризма са от най-засегнатите от кризата, казал още той и посочил, че работата по ОПИК продължава ускорено. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер