Банер

за ценители > Lifestyle


Суперяхта от Porsche

Морското бижу е наречено RFF 135

 

На борда на яхтата има просторен салон, бар и джакузи, всичките издържани в ултрамодерния и луксозен минималистичен стил на Porsche Design

 

С какво свързваме името Porsche? Естествено, с бързите и луксозни спортни автомобили, създавани от тази прочута немска марка. По-рядко някой почитател на модата ще се сети за колекциите от дрехи, часовници, слънчеви очила, мобилни телефони и кожени аксесоари, които носят елегантното лого на Porsche Design.

 

От една година обаче името Porsche ни навежда на една асоциация – този път с луксозни и модерни суперяхти.

 

Причината? Във вода бе спуснат първият катамаран, създаден от Porsche Design Group, в базираното в австрийското градче Цел ам Зее поделение на Porsche Design и сингапурската компания Royal Falcon Fleet, специализирана в строителството на мегаяхти.

 

За реализирането на проекта, означен като RFF 135, са привлечени най-добрите специалисти от всички краища на света – използван е опитът на австралийската компания Incat Crowther при строителството на големи катамарани, на шведското поделение на Thyssen-Krupp за технологичното оборудване, на експерти от Франция и САЩ и прочие.

 

Резултатът е една впечатляваща суперяхта. Техническата спецификация е красноречива – дължина 41,2 м, ширина – 12,5 м, корпус от високоякостен алуминий, два двигателя с 4600 к.с. Всеки, отлична скорост от 35 възела (или 65 км/ч), за поддържането която отиват 750 л гориво на час, далечина на плаване 2000 мили, два резервоара за гориво от по 25 000 л, резервоар за прясна вода с обем 5000 л...

 

Дизайнът и на екстериора, и на интериора е дело изцяло на Porsche Design. Той носи характерния почерк на своите създатели – луксозен, функционален, без следа от излишен разкош.

 

Интериорът отразява динамичните линии на корпуса и залага на материали с най-високо качество и степен на комфорт.

 

Четирите палуби са изключително просторни (площта им е общо 472 кв.м), като пространството, предназначено за 10-членен екипаж и 10 гости, е разделено на 1 президентски апартамент, 4 апартамента за гости, 1 капитански апартамент, 1 каюта за първия помощник и 4 двойни каюти.

 

На борда на яхтата има още просторен салон, бар и джакузи, всичките издържани в ултрамодерния и луксозен минималистичен стил на Porshe Design.

 

Материалите също са типични за тази дизайнерска компания – матирана стомана и алуминий, естествена кожа за тапицерията на мебелите и облицоването на стените, въглеродни влакна...

 

Естествено, бъдещите собственици на морското бижу, наречено RFF 135, ще могат да персонализират по свой вкус обзавеждането, но отново с помощта на Porsche Design.

 

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер