финанси > инвестиции


Експортът привлича най-много пари отвън

България търси инвеститори, представя продукти от различни отрасли в 9 от най-големите световни пазари

Презентацията, която предстои в Брюксел на 18 април, ще бъде с акцент върху хранителната индустрия, селското стопанство и логистикатаНа форум Мюнхен България отправи покани към германски фирми от електрониката, електротехниката и машиностроенето да инвестират у нас. На срещата осъществена със съдействието на Германо-българската индустриална камара, са участвали близо 40 германски компании, сред които и гигантът “Сименс”.

 

Форумът е част от мащабен проект за привличане на инвестиции в страната ни, след като бъдат представени продукти от различни български отрасли в девет от най-големите пазари по света. В началото на година България бе презентирана пред инвеститори в Лондон. После дойде Мюнхен, следват Брюксел, Дубай, Париж, Москва, Шанхай, Токио и Сан Франциско.

 

Презентацията, която предстои в Брюксел на 18 април, ще бъде с акцент върху хранителната индустрия, селското стопанство и логистиката. Програмите за Дубай, Париж, Москва, Шанхай, Токио и Сан Франциско се подготвят.

 

Бюджетът на проекта за цялостната организация на 9-те форума е 680 000 лева и е получен от ЕС по оперативна програма “Конкурентоспособност”, отбелязва пред БТА Росен Иванов от консорциум “Инвестирай в България” - компанията, спечелила проекта на Българската агенция за инвестиции.

 

Пак пред БТА Иванов допълва, че страната ни е амбицирана да продължи агресивната си кампания в топ-инвестиционни дестинации и до една година разчита на ръст в преките чуждестранни инвестиции в експортно ориентирани сектори у нас от поне 10 на сто.

 

Страните, в които България е избрала да рекламира, са избрани след анализ на агенцията за инвестиции. В него са били посочени кои са основните държави, които генерират инвестиции в световен мащаб.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер