финанси > инвестиции


Експортът привлича най-много пари отвън

България търси инвеститори, представя продукти от различни отрасли в 9 от най-големите световни пазари

Презентацията, която предстои в Брюксел на 18 април, ще бъде с акцент върху хранителната индустрия, селското стопанство и логистикатаНа форум Мюнхен България отправи покани към германски фирми от електрониката, електротехниката и машиностроенето да инвестират у нас. На срещата осъществена със съдействието на Германо-българската индустриална камара, са участвали близо 40 германски компании, сред които и гигантът “Сименс”.

 

Форумът е част от мащабен проект за привличане на инвестиции в страната ни, след като бъдат представени продукти от различни български отрасли в девет от най-големите пазари по света. В началото на година България бе презентирана пред инвеститори в Лондон. После дойде Мюнхен, следват Брюксел, Дубай, Париж, Москва, Шанхай, Токио и Сан Франциско.

 

Презентацията, която предстои в Брюксел на 18 април, ще бъде с акцент върху хранителната индустрия, селското стопанство и логистиката. Програмите за Дубай, Париж, Москва, Шанхай, Токио и Сан Франциско се подготвят.

 

Бюджетът на проекта за цялостната организация на 9-те форума е 680 000 лева и е получен от ЕС по оперативна програма “Конкурентоспособност”, отбелязва пред БТА Росен Иванов от консорциум “Инвестирай в България” - компанията, спечелила проекта на Българската агенция за инвестиции.

 

Пак пред БТА Иванов допълва, че страната ни е амбицирана да продължи агресивната си кампания в топ-инвестиционни дестинации и до една година разчита на ръст в преките чуждестранни инвестиции в експортно ориентирани сектори у нас от поне 10 на сто.

 

Страните, в които България е избрала да рекламира, са избрани след анализ на агенцията за инвестиции. В него са били посочени кои са основните държави, които генерират инвестиции в световен мащаб.

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер