Банер

изби > класации


Винарска изба Синтика спечели Кристален приз "Златната изба на България" 2020 за нови идеи в развитието във винения туризъм

Мина Константинова, търговски представител на фирмата получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката

Тя каза, че Sintica Wine Resort не е просто хотел, а едно бижу в Сандански, което си заслужава да бъде посетено. Заместник-министър Стамен Янев, който години наред управляваше Българската агенция за инвестиции, отбеляза, че това, каето е направила Винарска изба Синтика, е пример, достоен за подражение.

Винарска изба Синтика спечели Кристален приз "Златната изба на България" 2020 за нови идеи в развитието във винения туризъм. "Да направиш хотел към изба в тези трудни времена на пандемия е истинско предизвикателсто. И заслужава награда", каза  Димитър Дженев, главен редактор на сайта exporter.bg, организатор на конкурса.

Мина Константинова, търговски представител на избата, получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката. Тя каза, че Sintica Wine Resort не е просто хотел, а едно бижу в Сандански, което си струва да бъде посетено. Заместник-министър Стамен Янев, който години наред управляваше Българската агенция за инвестиции, отбеляза, че това, каето е направила Винарска изба Синтика, е пример, достоен за подражение.

„Тази вечер връчваме за пети път наградата „Златната изба на България”. В извънредната ситуация от коронавирус в страната ние ще отдадем заслуженото внимание на българския винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка“, каза още в обръщението си Дженев.

Победителите в конкурса на exporter.bg, който за пета поредна година се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи - Фейсбук, Линкдин и Туитър.

Мина Константинова, търговски представител на избата, получи ценния приз от ръцете на Стамен Янев, заместник-министър на икономиката.

Те са журито, което класира най-добрите български и чуждестранни изби. В продължение на година и два месеца ценителите на виното в социалните мрежи направиха своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

"Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях прибавиха и една национална награда", допълни главнияг редактор на exporter.bg.

Той благодари на Министерството на икономиката за подкрепата и на Българската агенция за експортно застраховане - основен спонсор на конкурса от първото му издание досега.

За Sintica Wine Resort

Sintica Wine Resort не е просто луксозен хотел, а истинско преживяване за сетивата, което вплита в себе си разнообразието на региона със средиземноморския дух. Ценителите знаят, че вината на изба Синтика са поезия в бутилка. А в ресторант Синти ще изпитате истинско кулинарно удоволствие като се насладите на изискана гурме кухня.

Снимки: Божидар Марков

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер