Банер

изби > класации


Цветелина Николова - първият носител на Кристалния приз „Златната изба“ на exporter.bg за креативност във винарския мениджмънт

Високото отличие й бе връчено от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката, която заяви, че е много щастлива да даде награда за криейтив, защото много цени хората с нови идеи

Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт, каза при получаването на ценния приз, че ни очакват още нейни проекти, които ще впечатлят и със сигурност ще се запомнят.

За първи път exporter.bg даде „Златна изба“ за креативност във винарския мениджмънт. Носител на Кристалния приз стана Цветелина Николова, управляващ директор на Винарска изба Катаржина Естейт. Високото отличие й бе връчено от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката.

„Цветелина Николова има диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ от Световната организация по лозата и виното (OIV). Нейна е заслугата най-голямата и авторитетна световна винена организация да дойде в България и да проведе тук своя 40-ти юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство. В заключителната вечер на този конгрес Моника Кристман, президент на OIV, й връчи и международна диплома -  „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро (Монпелие, Франция). За да стигне до тези дипломи Цветелина Николова в продължение на повече от 2 години обиколи всички държави винопроизводителки в света. Така тя вече е не само част от българския, но и от световния менижмънт на виното. Цветелина Николова винаги ни е изумявала със своите проекти, плод на нейни идеи, които направиха Катаржина Естейт една от най-известните изби не само в България, но и в чужбина. Затова тя е личността, която заслужава „Златна изба“ за креативност във винарския мениджмънт“, каза Димитър Дженев, главен редактор на exporter.bg, при връчването на високото отличие.

Цветелина Николова получи ценния приз от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката, която заяви, че е много щастлива да даде награда за криейтив, защото много цени хората с нови идеи.

При получаването на престижната награда Цветелина Николова каза, че ни очакват още нейни проекти, които ще впечатлят и със сигурност ще се запомнят.

„Тази вечер връчваме за пети път наградата „Златната изба на България”.

Цветелина Николова получи ценния приз от Яна Топалова, заместник-министър на икономиката (вдясно), която заяви, че е много щастлива да даде награда за криейтив, защото много цени хората с нови идеи.

В извънредната ситуация от коронавирус в страната ние ще отдадем заслуженото внимание на българския винарски бизнес, защото той е по-важен от всякога в променената обстановка“, каза в обръщението си Димитър Дженев.

Победителите в конкурса на exporter.bg, който за пета поредна година се провежда под патронажа на Министерството на икономиката, са определени от гласовете на читателите на едноименния сайт в социалните мрежи - Фейсбук, Линкдин и Туитър.

Те са журито, което класира най-добрите български и чуждестранни изби. В продължение на година и два месеца ценителите на виното в социалните мрежи направиха своя избор между 130 български и 130 чуждестранни изби.

"Целта на конкурса е да популяризира новите, модерни изби на България, които произвеждат висококачествени вина и развиват модерен винен туризъм в страната ни. Много от тях имат вече колекции от международни призове и медали, но днес към тях прибавиха и една национална награда", отбеляза Дженев.

Той благодари на Министерството на икономиката за подкрепата и на Българската агенция за експортно застраховане - основен спонсор на конкурса от първото му издание досега.

От архива на exporter.bg

Дамата, която покори винения Еверест

Цветелина Николова - българката с най-високо отличие по винен мениджмънт

В заключителната вечер на 40-тия юбилеен световен конкрес по лозарство и винарство, на Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт, бе връчена диплома „Магистър на науките по Винен мениджмънт“.

Освен тази диплома тя получи и международна диплома  - „Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро (Монпелие, Франция). Дипломата й бе връчена от Моника Кристман, Президент на OIV; Жан-Мари Оран, Генерален директор на OIV; Мишел Бурки, Генерален делегат на AUIV, Никола Голдшмид, Директор на програмата „Магистър на науките по Винен мениджмънт“ на OIV.

Цветелина Николова благодари на ръководителите на организацията за това, че те избраха именно 40-ия юбилеен Световен конгрес по лозарство и винарство и 15-та Генерална асамблея на Международната организация по лозата и виното (OIV), за да й връчат дипломата.

За мен „Магистър на науките по Винен мениджмънт” не е само образователна степен или титла – това е книгата на живота ми. Това е знание и опит, чиито мащаби ми е много трудно да опиша в този момент. С тези думи Цветелина Николова се обърна към представителите на най-престижната винена институция OIV (International Organisation of Vine and Wine) по време на Гала вечерята, пред повече от 400 гости от цял свят в зала „София“ на хотел „Маринела“.

Престижните дипломи нареждат Цветелина Николова сред най-високопоставените експерти в областта на винопроизводството, винения мениджмънт и маркетинг. Тя е и най-младата българка сред носителите на професионалното свидетелство.

Още за нея

Цветелина Николова е управляващ директор на винарските изби Катаржина Естейт, Белица Уайнъри, Кончерто Уайнъри, както и на „Платинум Брандс“ за България и Румъния, дистрибуторска компания за вина и високоалкохолни напитки.

Завършила е бакалавърска степен по политология на френски език и има придобита магистърска степен по МИО от УНСС. Тя е завършила най-престижния международен институт OIV (International Organization of Vine and Wine) с две международни дипломи:

„Мениджмънт в сектора на винопроизводство и лозарство“ от университета СупАгро ( Монпелие, Франция)

„Магистър на науките по Винен мениджмънт“ от OIV

Стартира кариерата си през 2001 г. като маркетинг специалист и търговски представител в Red Bull България. От 2003 г. започва работата си в Белведере България като търговски представител, а от 2006 г. до 2011 г. е търговски и маркетинг директор, след което и управител  на холдинга.

Цветелина Николова бе обявена за „Млад мениджър“ на 2012 г. Тя е носител и на отличието „Най-бързо развиващ се млад мениджър“ на сп. „Business Lady“, както и на наградата „Най-успешен млад мениджър“ на конкурса „Мисис - Дама на Годината“.

През 2014 г., на Цветелина Николова беше връчен приза „Бизнес лидер на годината“ по време на годишните награди на Visa Club.

Тя е трикратен финалист в престижния национален конкурс „Мениджър на годината“. В юбилейното издание на конкурса през 2018 г. Цветелина Николова получи специалната награда за устойчиво бизнес развитие. Връчи й я Росен Плевнелиев , президент на България (2012 – 2017 г.).


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер