финанси > инвестиции


4,6 млрд. евро са инвестициите у нас направени от 350 австрийски компании

Над 20 000 българи работят в австрийски фирми

Даниел Лорер, министър на иновациите и растежа: Изцяло ще променим модела на харчене на пари по обществени поръчки

За мен и Министерството на иновациите и растежа е важно да имаме открит диалог с българските и чуждестранните инвеститори. Когато идентифицираме проблем, той да бъде разрешен възможно най-бързо. По отношение на обществените поръчки, всички много добре знаем, че у нас обществени поръчки или не се провеждаха, или се провеждаха по изключително компрометиран начин. Това е обещание на цялата ни администрация, да променим цялостно модела на това как се харчат пари у нас за обществени задачи. Това е заявил министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер, който е присъствал на представянето на резултатите от проучване сред австрийския бизнес в страната ни. Австрийското търговско представителство / Advantage Austria е обявило данни от годишната анкета сред австрийските фирми в България за инвестиционния климат у нас, проведена онлайн в края на 2021 г., съобщава сайтът на икономическото министерство.

Министър Лорер заедно с посланика на Австрия Н.Пр. Андреа Вике, търговския съветник в Посолството на Австрия Филип Купфер и представители на австрийския бизнес в България са обсъдили основните проблеми пред бизнес климата и инвеститорите в България.

Нуждата от борба с корупцията е посочена като основно предизвикателство от най-голям брой фирми в проучването.

На събитието е стана ясно, че Австрия остава един от водещите инвеститори в страната. 4,6 млрд. евро са инвестициите, направени от 350 австрийски компании. Над 20 000 българи работят в австрийски фирми. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер