експорт > международни изложения


За осми пореден път Катаржина Естейт спечели трофей за най-добро българско вино и медал „Grand Gold” на световния винен конкурс MUNDUS VINI

Двоен триумф на българско вино по време на тридесетото юбилейно издание на световния винен конкурс MUNDUS VINI

Katarzyna Reserve 2016 бе оценена с двe отличия – трофеят Grand Gold и „Най-добро българско вино (Best of Show)“

Катаржина Естейт триумфира за пореден път с голямо признание на един от най-значимите световни винени конкурси MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022. Katarzyna Reserve 2016 бе оценена с двe отличия – трофеят Grand Gold и „Най-добро българско вино (Best of Show)“. За първи път вино на Катаржина Естейт е наградено с медал Grand Gold, а вината получили това отличие са само 47 от общо 3 022 наградени вина.

Със златни медали се завърнаха от конкурса Katarzyna Question Mark 2017, Katarzyna Question Mark 2019, Le Voyage Cabernet Franc & Syrah 2020, Cheval de Katarzyna Mavrud 2020, а сребърен получи Contemplations Merlot & Malbec 2020.

Вината със златни медали ще бъдат представени в специална зона по време на най-голямото изложение за вино и спиртни напитки ProWein в Дюселдорф, Германия. То ще се състои средата на месец май и е най-голeмия търговски форум по рода си в света.

Големите победители от MUNDUS VINI SPRING TASTING 2022

„Конкурсът MUNDUS VINI е много важен за всички винопроизводители, защото най-добрите сомелиери правят своя избор предимно от вина, отличени с Best of Show и Grand Gold. Така тези вина влизат в супер селекциите на винените листи на ресторанти с категория Мишлен, или ресторанти в най-известните 5* хотели. Затова тези медали са изключително важни за Катаржина Естейт, за маркетирането и позиционирането на вината ни.

От друга страна това, че печелим тези големи награди всяка година е доказателство, че нашите вина отговарят на тенденциите за стила на вината, които се менят почти всяка година.

Участваме в конкурса от 2009 г. и всяка година печелим златни медали. За осма поредна година получаваме наградата за „ Най-добро българско вино (Best of Show)“. За нас, екипът на Катаржина Естейт, това е признание и доказателство, че качеството на вината ни не се променя в годините. А това е много важно за успешното изграждане на имиджа на България като производител на качествени вина на световно ниво“, казва Цветелина Николова, управляващ директор на Катаржина Естейт. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер