финанси > инвестиции


Германска компания, водещ доставчик в автомобилостроенето, обмисля инвестиция в България

Тя ще разкрие 2 000 нови работни места у нас.


Министър Никола Стоянов: За редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места

Германска компания обмисля инвестиция в България, с която ще разкрие 2 000 нови работни места. Това е станало ясно по време на среща на министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов с представители на фирмата. Те са на посещение в страната ни за разглеждане на конкретни локации за разкриване на ново производство. На срещата е присъствал и зам.-министърът на икономиката Ирина Щонова, съобщава икономическото министерство.

„Можете да разчитате на пълна подкрепа и съдействие от българските институции през целия инвестиционен процес“, подчертал министър Никола Стоянов. Той допълнил, че за редица региони в България предприятие от такъв мащаб ще бъде структуроопределящо и инвеститорът би получил допълнително съдействие от общините по места. „За всички проблеми и въпроси можете да се обръщате директно към мен и съм сигурен, че ще преодолеем всяка административна пречка в най-кратки срокове“, подчертал министър Стоянов.

Компанията e сред водещите германски доставчици в автомобилостроенето. В рамките на дискусията министър Стоянов е бил запознат с цялостната дейност и производството ѝ в цял свят. Като основни предимства на България са били подчертани географското разположение и това, че страната ни e част от Европейския съюз. Сбсъдени са различни локации, отговарящи на посочените от инвеститора параметри и е било договорено оперативните разговори да продължат в следващите дни.

Министърът на икономиката и индустрията акцентирал върху факта, че Германия е най-големият стратегически партньор на страната ни в двустранната търговия и запознал представителите на компанията с оценката на германските инвеститори за условията за правене на бизнес в България.

Сред водещите приоритети за министъра на икономиката и индустрията Никола Стоянов е подобряване на дейността на търговските аташета на България зад граница, като реализираната визита и задълбочаване на интереса на германската компания, е следствие на последователната работа на Службата по търговски икономически въпроси в Мюнхен, съобщават от министерството. 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер