експорт > пазари


Дейвид Дониноти: Продукти от селскостопанския сектор, химически продукти и суровини, готови или полуготови изделия в металургичния сектор ще бъдат добре приети на италианския пазар

Генералният секретар на Aice – Associazione Italiana Commercio Estero пред exporter.bg

"Фокусирани сме основно върху възможностите за търговия. Затова ще се радваме да получим оферти за износ за Италия или заявка за внос от Италия отделно от икономическия сектор“, казва Дейвид Дониноти.

Г-н генерален секретар, бихте ли представили вашата асоциация?

- Aice – Associazione Italiana Commercio Estero е италианската асоциация за външна търговия и представлява италиански компании, занимаващи се с внос и износ. Нашите членове покриват почти всички икономически сектори и имат дейности в почти всички страни по света.

Ние предлагаме на нашите членове цялостно съдействие при дейността им на външните пазари. Също така оказваме подкрепа на чуждестранни фирми, които се интересуват от намирането на бизнес възможности на италианския пазар.

Какво е вашето впечатление от инвестиционната и бизнес среда в България? Фирми от вашата асоциация биха ли инвестирали у нас?


- Изглежда интересно. Фокусирани сме основно върху възможностите за търговия. Затова ще се радваме да получим оферти за износ за Италия или заявка за внос от Италия отделно от икономическия сектор.

Кои български стоки биха се приели добре на западните пазари, в частност в страната, която представлявате?


- Продукти от селскостопанския сектор, химически продукти и суровини, готови или полуготови продукти в металургичния сектор.

Благодаря за това интервю!

Още за CITHА


Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи e създадена през 1956 г. в Брюксел и е призната от важни международни институции като Световната банка, МВФ, UNCTAD, ОИСР, СТО, Комисията на ЕС и др. Днес организацията има много редовни и асоциирани членове в цяла Европа, включително Австрия, Германия, Франция, Унгария, Италия, Швейцария, Турция, Обединеното кралство и др.

Генералната цел на Европейската конфедерация на асоциациите на международните търговски къщи е през настоящата година да се постави акцент върху Източна Европа като се даде възможност на членовете на организацията да се запознаят с местните познания и разбирания за пазара, както и с възможностите за осъществяване на бизнес в тази част на Европа.

Президентът на Конфесерацията Ян Крюкемайер, подчертава в писмо до Българската експортна асициация  и сайта exporter.bg, желанието на тази международна организация да осъществи контакт между нея и българското правителство, българската бизнес общност и институциите, които съдействат за търговията и износа.

Този контакт се осъществи в рамките на два дни - по време на коктейл, даден в чест на CITHA в Националната библиотека "Св. Св. Кирил и Методий" и на конференцията, която се проведе в хотел "Анел". На нея присъстваха и взеха участие Димитър Данчев - служебен заместник-министър на икономиката и индустрията, Найден Недялков - президент на Българската експортна асоциация (BEXA), Ян Крюкемайер - президент на CITHA и Гълъбин Гълъбов - председател на УС и изпълнителен директор на БАЕЗ.

(Очаквайте още интервюта с президенти на асоциации от други държави, членки на CITHA, които заедно с Ян Крюкемайер, Грегор Волф, Антонио Бонет и Ханс Юрген Мюлер посетиха България по време на годишната среща на Конфедерацията. Тя се състоя по покана на Българската експортна асоциация и бе осъществена с организационното съдействие на сайта exporter.bg)

Димитър Дженев

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер