Банер

за ценители > винен бизнес


Световно признание за Chateau Avli от Джеймс Съклинг

Chateau Avli Caladoc Reserve 2021, както и Chateau Avli Caladoc 2022, получиха високите 88 точки от един от най-безкомпромисните критици в света на виното. Chateau Avli Merlot Reserva 2021 ги последва също с впечатляващите 87 точки.

Джеймс Съклинг е американски винен критик, бивш редактор и шеф на европейския клон на американското издание Wine Spectator.

Новата година започва страхотно за Chateau Avli! В първите дни на 2024 пристигнаха оценките на световно признатият винен експерт Джеймс Съклинг, който отличи три от вината на избата.

Chateau Avli Caladoc Reserve 2021, както и Chateau Avli Caladoc 2022 получиха високите 88 точки от един от най-безкомпромисните критици в света на виното. Chateau Avli Merlot Reserva 2021 ги последва също с впечатляващите 87 точки.

Джеймс Съклинг е американски винен критик, бивш редактор и шеф на европейския клон на американското издание Wine Spectator, както и европейският редактор на списание Cigar Aficionado. Съклинг е смятан за един от най-влиятелните винени критици в света и за един от най-опитните критици на пури. Ето какво написа Джейм Съклинг за вината на Chateau Avli:

Chateau Avli Caladoc Reserve 2021:

Пикантен нос с нотки на сушени горски плодове и стафиди, както и на шипки и сладък ликорис. Средно тяло със зрели танини. Сочно и плодово с опушени и земни нотки в края.

Chateau Avli Caladoc Reserve 2021

Готово за пиене сега. 88 точки.

Chateau Avli Caladoc 2022
Деликатно пикантно, със смесица от червени и черни горски плодове, червен портокал, както и сушени билки. Средно тяло, сочно и плодово, с малко повече концентрация и по-свеж финал. Виното е с винтова капачка.

Chateau Avli Caladoc 2022

Готово за пиене сега. 88 точки.

Chateau Avli Merlot Reserva 2021
Леко мускусно и тревисто със зрели горски плодове, подправки и нотки на горски мъх и листа. Средно тяло, сочно, с леко дъвчащи танини.

Chateau Avli Merlot Reserva 2021

Готово за консумация. 87 точки.

Шато Авли се намира в с. Глушник, Сливенска област.  Забележителното на тази изба е, че сред стройно подредените лозови редици може да откриете множество живописно открояващи се разноцветни камъни, като гранит, варовик, гнайс, силикат и други. Красиво оцветени в червено, синьо и зелено, те допринасят за по-високото съдържание на ценни минерали, като магнезий, желязо, калций и манган в почвата, от която лозата получава своите хранителни вещества и ги предава на зреещото грозде. Това е тайната на характерната, деликатна минералност и забележителна идентичност долавяща се във всяко едно от вината на Chateau Avli.

Забележителното на тази изба е, че сред стройно подредените лозови редици може да откриете множество живописно открояващи се разноцветни камъни, като гранит, варовик, гнайс, силикат и други.

Ето от къде идва и слоганът на вината „The magic of the rocks“ (Магията на скалите)!

Avli e проект, създаден от хора, които възприемат виното като част от един цялостен процес на взаимодействие между природата и човешката мисъл. За това отпивайки от вината на Chateau Avli, опитвате симбиозата между това, което е дар от природата и това, което човекът с минимална намеса опитва да направи съвършено.

Вината може да намерите, както в добре познатите специализирани винени магазини, така и директно от избата на avli.bg.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер