експорт > международни изложения


Две жени, които вдъхновяват винената индустрия, акцент на Балканския международен винен конкурс

Цветелина Николова, управляващ директор на Katarzyna Estate, и Зейнеп Арча Саллиел - управител на Arcadia Vineyards, във фокуса на 13-то издание на конкурса

Галина Нифору, основател на конкурса: Тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс за първи път в своята история се провежда в две държави - България и Турция

В сърцевината на тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс и фестивал (4-8 юни) са две водещи фигури в индустрията, символизиращи силата и иновациите на женското предприемачество във винената индустрия – Цветелина Николова от Katarzyna Estate и Зейнеп Арча Саллиел от Arcadia Vineyards. Техните усилия и визия за устойчиво развитие през годините служат за вдъхновение за цялата индустрия.

Цветелина Николова, която стои зад успехите на Katarzyna Estate, е непоколебима към своя ангажимент към отглеждане на лозя и производство на вина, отразяващи богатството на българския винен регион. Нейната работа подчертава важността на иновациите и стремежа към създаването на винено изживяване от световна класа.

Зейнеп Арча Саллиел, управляваща Arcadia Vineyards, е пионер в прилагането на устойчиви методи в турското винарство, допринасяйки по този начин за опазването на околната среда и създаването на вина с отличителен характер.

Галина Нифору, председател на Българската асоциация на винените износители и основател на конкурса, отбелязва: "Тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс за първи път в своята история се провежда в две държави - България и Турция. Това е значима стъпка в мисията ни да популяризираме богатството,  разнообразието и дълбочината на винената култура на Балканите. Отдаваме почит на изключителните лидерски умения и устойчивите практики на личности като Цветелина Николова и Зейнеп Арча Саллиел, които не само демонстрират високото качество на балканските вина, но и показват иновативния дух на жените предприемачи във винения сектор. Разширяването на конкурса е израз на нашата решимост да създаваме и развиваме все повече нови търговски отношения и да промотираме нашето богато винено наследство на международно ниво."

Международният винен конкурс и фестивал на Балканите действа като ключова платформа, която улеснява срещите и създаването на нови бизнес взаимоотношения между различните участници във винения сектор – от производители и дистрибутори до вносители. Организиран ежегодно в различна балканска страна, конкурсът играе важна роля в популяризирането на страната - домакин и нейните винени традиции. Решението конкурсът да се проведе в две държави подчертава богатото разнообразие и културно наследство на балканските вина, откривайки нови пътища за развитие и сътрудничество в региона, отбелязват организаторите.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер