Банер

за ценители > lifestyle


Оазис на лукса в бохемски Монмартър

Бохемската атмосфера на легендарния парижки квартал е още жива


Идеалният избор да се потопите в нея е да отседнете в 4-звездният Terrass Hotel. Той е разположен между базиликата “Сакре Кьор”, дома на Далида и “Мулен Руж”, и е заобиколен от множество галерии, кафенета, гурме ресторанти, модни бутици.

Художници, писатели, поети, актьори, музиканти, търговци на картини, светски знаменитости създават преди повече от век легендата на Монмартър и парижката бохема.

Тук живеят и творят Реноар, Дега, Утрильо, Ван Гог, Модиляни, Матис, Пикасо, Дали, Тулуз-Лотрек, Аполинер... В “Мулен Руж” се ражда канканът, съблазнителният танц ревю на куртизанките, а сред покровителите на друго прочуто кабаре - “Льо Ша Ноар”, са Пол Верлен, Клод Дебюси и Пол Синяк.

И макар преди години Шарл Азнавур да изпя опечален, че Монмартър е тъжен и той не може вече да го познае, хиляди туристи от цял свят идват тук, за да се потопят в атмосферата на този легендарен парижки квартал и да открият, че певецът не е бил съвсем прав. Бохемската атмосфера на Монмартър е още жива.

Искате ли да се потопите в нея, най-добре да отседнете в района. Идеалният избор е 4-звездният Terrass Hotel, разположен между базиликата “Сакре Кьор”, дома на Далида и “Мулен Руж” и заобиколен от множество галерии, кафенета, гурме ресторанти, модни бутици.

Хотелът заема великолепна осеметажна сграда от началото на XX в., но за разлика от фасадата в стил ар деко интериорът е изключително модерен.

Стаите са реновирани в началото на годината и могат да се похвалят освен с елегантен и уютен съвременен дизайн и с някои постижения на модерните технологии, които рядко ще откриете в другите хотели.

Мансардният Paris Suite е първият хотелски апартамент във Франция, който разполага с интерактивна маса, чийто плот всъщност е сензорен дисплей, който позволява ползване на интернет, мултимедиен център, игри и интегрирана аудиосистема.

Не само апартаментите в хотела демонстрират подобно оригинално съчетание на лукс, уют и технологии. Двойните стаи категория deluxe например разполагат или с джакузи, или с парна баня, а WiFi достъпът до интернет е безплатен в целия хотел.

Трябва да отбележим, че всяка стая и апартамент са издържани в различна стилистика и цветова гама, но най-интересното в Terrass Hotel ще открием на терасата на седмия етаж.

Там от ранна пролет до късна есен се мести изисканият ресторант Le Diapason, за да могат гостите на хотела да се наслаждават не само на великолепна панорама към Айфеловата кула, но и на модерна френска кухня.

Адрес:
Terrass Hotel
12-14 rue Joseph-de-Maistre
75018 Paris, France

Цени:

От 280 до 550 евро на вечер
за La Suite Paris.

Уебсайт: www.terrass-hotel.com

Телефон:
+33 1 46 06 72 85

Милко Стоименов, Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер