Банер

компании > публични компании


Юрий Гагарин ще играе чардаш

Дружеството купува унгарското Филстайл-Хунгари ЕООД за 6 млн. евро

Целта на сделката е разширяване на дейността и възможност за износ на част от производството на филтри и гилзи за цигари

Юрий Гагарин АД планира да купи 100% от унгарското Филстайл-Хунгари ЕООД за 6 млн. евро (11,7 млн. лв.), съобщава дружеството чрез БФБ-София. Според лицензиран оценител 100% от дяловете на унгарското дружество са оценени на 6 млн. евро, разкрива сайтът Investor.bg.

Финансирането на сделката ще стане с банков кредит, като продавачите на унгарското дружество не са лица, свързани с Юрий Гагарин АД, по смисъла на чл. 114 от ЗППЦК, се казва в съобщението на дружеството, цитирано от Investor.bg.

Целта на сделката е разширяване на дейността на Юрий Гагарин АД и даване на възможност за износ на част от производството на филтри и гилзи за цигари в друга производствена база.

Филстайл-Хунгари ЕООД разполага с терен от 15 888 кв. м и разгърната застроена площ от 2 515 кв. м. Изтъква се, че терените са на удобно и комуникативно място, в периферията на Будапеща.

„Сградният фонд е изключително добре запазен, подходящ за разполагане на машини, както и административни постройки, складове, вътрешна подземна и надземна инфраструктура“, се казва в съобщението до БФБ-София.

Очакванията на Юрий Гагарин АД са да има ръст в търсенето на филтри и гилзи за цигари, както на вътрешния, така и на европейския пазар, и през следващите години. За 2012 г. прогнозата е за ръст с 52% на годишна база.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер