Банер

компании > непублични компании


Бирен гигант купи Каменица

Една от най-старите и емблематични български бири бе придобита от Молсън Коорс Брюинг Къмпани за 2.65 млрд. евро

Сделката включва и марката Staropramen, която е флагманът на Молсън Коорс Централна Европа с продажби в повече от 30 държави по света.

Молсън Коорс Брюинг Къмпани (Molson Coors Brewing Company) е новият собственик на пивоварна Каменица. Една от най-старите и емблематични наши бири бе придобита за 2.65 млрд. евро от досегашния притежател на българското дружество групата СтарБев.

"Молсън" e една от най-големите пивоварни в света и работи в Канада, САЩ, Великобритания и Централна Европа. В портфолиото й присъстват собствени и партньорски марки като Coors Light, Molson Canadian, Carling и Staropramen.

Компанията оперира девет пивоварни в Европа и продава едни от водещите марки бири на пазарите в Чехия, Сърбия, Хърватия, Румъния, България, Унгария, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Словакия.

Придобиването включва и марката Staropramen, която е флагманът на Молсън Коорс Централна Европа с продажби в повече от 30 държави по света.

"Имаме ясен план как по-нататък да надградим бизнеса, основавайки се на силния профил на нашите марки, както и за това как да максимизираме и капитализираме по-нататъшна стойност от привлекателния и растящ бирен пазар”, коментира в съобщение на компанията Марк Хънтър, който става главен изпълнителен директор на Молсън Коорс Централна Европа след работа за бизнеса на пивоварната в Канада.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер