Банер

компании > непублични компании


Бирен гигант купи Каменица

Една от най-старите и емблематични български бири бе придобита от Молсън Коорс Брюинг Къмпани за 2.65 млрд. евро

Сделката включва и марката Staropramen, която е флагманът на Молсън Коорс Централна Европа с продажби в повече от 30 държави по света.

Молсън Коорс Брюинг Къмпани (Molson Coors Brewing Company) е новият собственик на пивоварна Каменица. Една от най-старите и емблематични наши бири бе придобита за 2.65 млрд. евро от досегашния притежател на българското дружество групата СтарБев.

"Молсън" e една от най-големите пивоварни в света и работи в Канада, САЩ, Великобритания и Централна Европа. В портфолиото й присъстват собствени и партньорски марки като Coors Light, Molson Canadian, Carling и Staropramen.

Компанията оперира девет пивоварни в Европа и продава едни от водещите марки бири на пазарите в Чехия, Сърбия, Хърватия, Румъния, България, Унгария, Черна Гора, Босна и Херцеговина и Словакия.

Придобиването включва и марката Staropramen, която е флагманът на Молсън Коорс Централна Европа с продажби в повече от 30 държави по света.

"Имаме ясен план как по-нататък да надградим бизнеса, основавайки се на силния профил на нашите марки, както и за това как да максимизираме и капитализираме по-нататъшна стойност от привлекателния и растящ бирен пазар”, коментира в съобщение на компанията Марк Хънтър, който става главен изпълнителен директор на Молсън Коорс Централна Европа след работа за бизнеса на пивоварната в Канада.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер