Банер

компании > публични компании


Виенският пощальон

Австрийските пощи купиха 26 % от “М&БМ Експрес”

България е шестата страна в Централна и Източна Европа, където австрийската компания стъпва

Австрийските пощи (Austrian Poste) купиха 26 % от българската компания “М&БМ Експрес”.  Така австрийците стъпиха на българския пазар. Цената на сделката не се съобщава, въпреки че Австрийските пощи са публично дружество, листвано на борсата във Виена.

Ако сделката е успешна, до две години Австрийските пощи ще придобият до 76% от българския оператор.

„Избрахме “М&БМ Експрес”, защото имат репутация на доставчик с индивидуален подход към потребителите и екип от 2500 мотивирани служители“, коментира Андреас Драгостис, директор на Австрийските пощи за Централна и Източна Европа. България е шестата страна в региона, където австрийската компания стъпва.

Той допълва, че Австрийските пощи не са имали интерес към приватизацията на Българските пощи.

Компанията

“М&БМ Експрес” е водеща компания в сферата на хибридната поща (аутсорстване на услугите по печат на документи, поставянето им в писма и разнасянето им от името на външни клиенти – основно комунални фирми) у нас. Тя има 20 годишен опит и се ползва с доверието на клиентите.

„Около 75 млн. пратки е доставил българският оператор през 2011 г., като 65 млн. от тях са хибридна поща“, отбелязва Павел Петров, управител на “М&БМ Експрес”.

Пазарът

Над 200 милиона пощенски услуги - от пращане и получаване на писма и колети, до плащане на сметки, данъци, парични преводи - се ползват у нас.

Годишните приходи за извършване на куриерски услуги в страната и в чужбина формират приблизително 60% от общия размер на постъпленията от всички пощенски услуги, като се очертава трайна тенденция към увеличаване. Информацията е на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Коментарът

Навлизането на чужд оператор с опит и технологично знание като Австрийските пощи, е гаранция за още по-ефективни пощенски услуги за потребителите, коментират от министерството.

„Инвестициите на Австрия в България възлизат на над 6.5 млрд. евро до края на 2011 г.“ посочва  Герхард Райвегер, посланик на страната у нас.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер