Банер

за ценители > lifestyle


Pet Airways

Авиокомпания за домашни любимци

В САЩ домашният ви любимец вече може да лети като истинска VIP персона – в салона (а не в багажното!) на специално оборудван за целта самолет. По време на полета за него се полагат специални грижи – разходки в салона, отвеждане до тоалетната, хранене...

Време е за лятна ваканция! Цялото семейство се качва на самолета, за да се отправи към отбрана дестинация. Е, не съвсем цялото, а с изключение на добрия стар Шаро. Или Рекс. Или Джеки. Или както там се казва вашето куче или котка.

Проблемът е, че той трябва да остане у дома и да прекара времето, през което сте на почивка, у някой ваш роднина или съсед.

Проблемът е, че някои авиокомпании не качват кучета на борда, други поставят ограничения за килограмите и не биха качили някоя немска овчарка или лабрадор, освен ако не става въпрос за куче водач.

Други пък превозват домашни любимци, но слагат клетките им в багажното. Но вече има промяна в тази ситуация. От две години в Съединените щати оперира авиокомпания, наречена Pet Airways.

Тя изпълнява редовни полети между големите американски градове и работи по следния начин. Отивате 2 часа преди вашия полет, чекирате кучето или котето си за неговия/нейния полет и когато пристигнете в Ню Йорк или Ел Ей да речем, то ви очаква на летището.

През това време домашният ви любимец е летял като истинска VIP персона – в салона (а не в багажното!) на специално оборудван за целта самолет. По време на полета за него са били полагани специални грижи – разходки в салона, отвеждане до тоалетната, хранене...

Защото и тези полети, както на обикновените, с които летим ние, има стюарди и стюардеси. И тъй като домашните любимци не могат да натиснат съответното копче, с което да повикат стюардесата, екипажът проверява състоянието им на всеки 15 минути. Идеята звучи чудесно.

Особено ако се абстрахирате от факта, че цената на един “кучешки” самолетен билет е равна на тази, която плащаме и ние.

Милко Стоименов, Travel magazine 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер