финанси > инвестиции


На лов за арабски инвеститори

Турция ги приканва да участват в  най-големият строителен проект в историята на страната, който ще струва близо 3 млрд. USD


Представители на дубайската инвестиционна банка Arqaam Capital вече са направили проучване на пазара на имоти в Турция, както и на възможностите за инвестиции извън сектора на имотите.

Турция ухажва арабски инвеститори. Тя ще им представи апетитен, незастроен терен в Истанбул, върху който предстои да бъде реализиран най-големият строителен проект в историята на страната, който ще струва близо 3 млрд. долара. Информацията е на Financial Times.

Строителната компания Agaoglu, която отговаря за проекта, планира да построи около 5 000 апартамента и прилежащата инфраструктура в района, като се надява да успее да привлече нужните й средства от арабски инвеститори.

Ръководството на компанията съобщава, че вече е осигурило около 400 млн. долара от арабски инвеститори, които са купили 25 апартамента „на зелено“. Очаква се към бъдещата строителна площадка да потекат още пари от Персийския залив.

Въпреки че на мястото все още не се извършват строителни дейности, планираният срок за завършването на проекта е края на 2016 г.

От компанията коментират, че инвеститорите от арабските държави разполагат с достатъчно средства, които не искат да влагат в Европа заради дълговата криза. За сметка на това Турция им предлага изгодни възможности, още повече, че е по-близка и до тяхната култура.

Този строителен проект обаче не е единственият, който привлича интереса на арабските емирства. Представители на дубайската инвестиционна банка Arqaam Capital вече са направили проучване на пазара на имоти в Турция, както и на възможностите за инвестиции извън сектора на имотите.

Страната е голям вносител на енергия, което я превръща автоматично в привлекателна дестинация за бизнеса от района на Персийския залив.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер