Банер

компании > публични компании


Кризата e на път да роди нов автомобилен гигант

Опел и Пежо-Ситроен преговарят за евентуално сливане

Веднага след информацията за предстоящото сливане, курсът на акциите на Пежо и Ситроен на парижката борса рязко скочи нагоре

Задава се нов автомобилен гигант. Според германски медии Опел - финансово затруднената дъщерна компания на американския концерн Дженерал мотърс и френският автомобилостроителен концерн Пежо-Ситроен преговарят за евентуалното си сливане.

По този начин ще възникне автомобилен гигант, който ще конкурира други германски автомобилни марки на европейския пазар, съобщи и БНР.

Проектът за сливане на Опел с Пежо-Ситроен е един от вариантите, обмислени от американския концерн, собственик на заводите Опел - Дженеръл моторс.

Предвид големите загуби и все по трудното пласиране на автомобили с марката Опел в Европа, Дженеръл моторс бе изправен пред избора да затвори германските си заводи или предвид очакваните масови социални протести поради загубата на хилядите работни места, да потърси друго решение.

Сливането на Опел с Пежо-Ситроен е вероятното решение като плановете са в големия завод на Опел в Рюселсхайм да бъдат произвеждани всичките лимузини от средната класа на Опел, Пежо и Ситроен.

Веднага след информацията за предстоящото сливане, курсът на акциите на Пежо и Ситроен на парижката борса рязко скочи нагоре.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер