Банер

компании > класации


Exporter.bg представи топ класациите

Топ класациите на българските компании бяха изготвени от “Актив”, независим член на Geneva Group International

Класациите са изключително ценни като информация за всички фирми в България, защото им позволяват да се ориентират в бизнес ситуацията у нас по отрасли и подотрасли, както и да разберат, къде се намират техните конкуренти.

Сайтът на успелите българи в експортния бизнес exporter.bg представи в Прес клуба на БТА класация на компаниите в България по приходи и ръст на приходите за 2011 година.

В пресконференцията участваха Мадлена Василева - мениджър в “Актив”, който отговаря за проекта “Класации”, Димитър Дженев – главен редактор на exporter.bg и Светлана Милкова – директор на Дирекция “Застраховане и презастраховане“ към Българската агенция за експортно застраховане.

След предконференцията журналистите се насладиха предколедно на вината на изба “Беса Валей”.

Защо класацията е ценна


Класацията е изготвена от  компания „Актив”, която от 14 години изготвя рейтингови класации на база на информация, съдържаща се в публикувани и одитирани годишни финансови отчети.

Тя е изключително ценна като информация за всички фирми в България, защото им позволява да се ориентират в бизнес ситуацията в България по отрасли и подотрасли. Чрез нея всяка компания може да получи максимално обективна информация за своите конкуренти.

В exporter.bg са публикувани 99 класации – 19 по отрасли и 80 по подотрасли. Те обхващат 10 000 компании от всички сектори на българската икономика. С тях всеки ще може да се запознае подробно в сайта, като кликне върху банера над главата на сайта.

С кликване върху банера се стига и до класациите Топ 1000 на българските компании по приходи и ръст на приходите и Топ 10 по ръст на приходите в проценти и в абсолютна стойност в лева.

Показателите


Фирмите в класацията са позиционирани по следните показатели:
- приходите от дейността им
- финансовият резултат след облагането
- размера на собствения капитал
- дълготрайните материални активи
- ефективността на разходите
- производителността и рентабилността на труда
- средно възнаграждение във фирмите на база разходите за възнаграждение и средногодишния брой на социално осигурени лица на дружествата
- индекс „Актив”, изчислен като средноаритметичен резултат от позициите, които компанията заема по отделните критерии.

На снимката (отляво надясно): Светлана Милкова – директор на Дирекция “Застраховане и презастраховане“ към Българската агенция за експортно застраховане, Димитър Дженев – главен редактор на exporter.bg, водещата Биляна Боянова и Мадлена Василева - мениджър в “Актив”, който отговаря за проекта “Класации”.

Снимка: Стефан Марков


 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер