туризъм > екзотични дестинации


Thorngrove Manor – Аделаида

10 от най-романтичните хотели в света

Thorngrove Manor е луксозен бутиков хотел, малък, романтичен и артистичен, с уникална архитектура, очарователен стил и ненатрапчива модерна нотка

(Всеки има своя представа за романтика. И нерядко луксът не е задължителен елемент от нея, защото и най-скъпият хотел може да ви отегчи, ако не сте с подходящата компания, а най-евтиният пансион може да ви се стори романтичен, ако сте с любим човек.

От друга страна обаче, луксът е хубаво нещо. Особено когато е съчетан с красива природа, идилични гледки, спокойствие и уют, обслужване, което глези и предразполага...


Опитахме се да съчетаем всичко това, когато направихме своя избор на 10 от най-романтичните хотели. Вече ви представихме Il Salviatino във Флоренция,  One & Only Ocean Club на Бахамските острови, Alpenhof Murnau в Мурнау, Rosewood Mayakoba - Плая дел Кармен, Les Sources de Caudalie – Мартияк, Viceroy Bali – Бали, Six Senses Yao Noi на остров Яо Ной и The Chester Grosvenor в Честър. Сега е ред на Thorngrove Manor в Аделаида.)


Не бихме се учудили да попаднем на подобен замък с барокови кули и бойници някъде в английската провинция или сред планинските склонове на Трансилвания, но в южния австралийски град Аделаида, при това на хвърлей място от водите на Индийския океан, е истинска изненада.

Thorngrove Manor е луксозен бутиков хотел, малък, романтичен и артистичен, с уникална архитектура, очарователен стил и ненатрапчива модерна нотка. Изключително любопитна обаче е друга подборност.

Хотелът разполага с 6 великолепно обзаведени апартамента, но политиката му – с цел перфектно обслужване и дискретност – не позволява в него да бъдат настанени повече от петима гости едновременно.

Така че можете да отседнете тук и изобщо да не видите останалите гости по време на престоя си, наслаждавайки се на усещането, че целият хотел е на ваше разположение.

Интериорът на стаите и апартаментите е издържан в стил, който англичаните наричат timeless, или неподвластен на времето.

Спалня от резбован екзотичен абанос или оригинално английско дъбово легло от XVIII в., френски тапети, майсенски порцелан, старинно немско пиано, салонни часовници и свещници от XVIII  и XIX в., камини украсени с каменни барелифи, съжителстват с HD телевизия, системи за домашно кино и широколентов достъп до интернет.

В този приказен замък, наречен хотел Thorngrove Manor, ресторант няма. Превъзходните блюда от богатото меню на кухнята се поднасят в трапезарията на апартамента или пред камината на Кралския апартамент, когато е свободен.

Допълнителна опция е вечерята да е на свещи или със старинни сребърни прибори. Гостите спокойно могат и да не вечерят, ако преди това са се насладили на пищното меню на следобедния чай.

Богата селекция от традиционни и билкови чайове е придружена от сандвичи с краставички и копър, кресон и сьомга, пуешко и червени боровинки, френски петифури, кексове и кремове.

“Истински” спа център има в съседното селце Стърлинг (5-10 минути пеша от хотела), но в самия хотел се предлага ограничен набор от процедури, използващи единствено органични продукти като ботанически екстракти, мед от диви пчели, глина.

Сред градините на Thorngrove Manor (в които се разхожда семейство симпатични куали) има игрище за крокет, а запалените голфъри ще трябва да пропътуват петнайсетина километра до най-близкото професионално игрище.


Адрес:
Thorngrove Manor
2 Glenside Lane, Stirling Adelaide,
South Australia 5152, Australia

Телефон:
+ 65 (08) 83396748

Уебсайт:
www.thorngrove.com.au

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер