туризъм > екзотични дестинации


Mandarin Oriental Sanya

Mandarin Oriental Sanya не е хотел, а цял курорт с 296 стаи и 18 апартамента, 68 павилиона и 15 вили, разположени сред огромна тропическа градина с площ над 12 ха

Повечето чужди туристи предпочитат Пекин, Шанхай и Сиан, плюс евентуално Хонконг и Макао, но истината е, че новата перла в туристическата корона на Поднебесната империя са именно Хайнан и неговата столица Саня.

Някога много отдавна, отдалеченият остров Хайнан бил известен като Тианя Хайджао или Края на небето и океана.

Тук в продължение на векове китайски императори от различни династии изпращали на заточение изпаднали в немилост министри, тук живял и легендарният монах Ганджин, донесъл будизма в Япония.

Освен че бил много затънтен – поне в представите на древните китайци, - Хайнан бил и много красив, неслучайно го наричали и Острова на перлените скали, и Острова на изящния нефрит. Днес Хайнан от място за заточение се е превърнал в най-популярния морски курорт в Китай.

Вярно е, че повечето чужди туристи предпочитат Пекин, Шанхай и Сиан, плюс евентуално Хонконг и Макао, но истината е, че новата перла в туристическата корона на Поднебесната империя са именно Хайнан и неговата столица Саня.

Хайнан е разположен във водите на Южнокитайско море между бившата британска колония Хонконг и бреговете на Виетнам. Климатът е райски, в най-студения месец – януари, средната температура е 21,6 градуса по Целзий, а в най-горещия – юни, 28,8 градуса по Целзий.

Температурата на водата никога не пада под 20 градуса по Целзий, а като добавим и живописните хълмове, покрити с гъсти тропически гори, райските пясъчни плажове, над които се извисяват екзотични палми, пъстроцветните коралови рифове и уникалните възможности за подводни спортове, разбираме защо край Саня се строи най-големият аквапарк в цяла Азия и защо елитната хотелска верига Mandarin Oriental отвори един от най-новите си хотели именно тук.

Всъщност Mandarin Oriental Sanya не е хотел, а цял курорт с 296 стаи и 18 апартамента, 68 павилиона и 15 вили, разположени сред огромна тропическа градина с площ над 12 ха.

Както може да се очаква, стаите и апартаментите са изключително луксозни (най-малките стаи са с площ от 52-56 кв.м, обзаведени с приятна смесица от западноевропейски дизайн (чак до телевизорите и аудиоуредбите, които са Bang & Olufsen) и източни влияния, вдъхновени от бита на местните племена лиа и мяо.

На съответното ниво са и останалите удобства, предлагани от Mandarin Oriental Sanya. Ако на някой случайно му доскучае на великолепния плаж с коралов риф, обиколи всичките 10 голф игрища, разположени около курорта, или изпробва традиционните китайски терапии в спа центъра, Mandarin Oriental Sanya ще му предложи неща, които трудно ще открие на други места – например чайна с над 100 вида чай или уроци по кунг-фу, преподавани от монах от прочутия манастир Шаолин.

Адрес:
Mandarin Oriental Sanya
12 Yuhai Road
Sanya City 572000, Hainan
PRC China

Цени:
От 190 евро на вечер за
Terrace Room с площ
от 60 кв.м

Уебсайт:
www.mandarinoriental.com

Телефон:
+86 (898) 8820 9999

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер