туризъм > екзотични дестинации


10  от най-добрите хай-тек хотели

Grace - Миконос

Saving Grace е безплатно приложение за iPhone, което работи на първо място като чеклист и инструмент за подсещане

(Отдавна отминаха времената на бавния и ненадежден интернет в хотелската стая, времената, когато радио-часовникът и електрическата кана бяха смятани за върха в хотелските технологии. Днес хотелите навлизат в епоха, която някои анализатори определят като високотехнологичен хедонизъм.

В челните редици на тази промяна са хотели като Nine Zero в Бостън, където вместо метален ключ или магнитна карта използват ирисово сканиране, като Hotel 1000 в Сиатъл, където инфрачервен сигнал сканира стаята и уведомява камериерките дали помещението е свободно за почистване, като Yotel в ню Йорк, където грижата за багажа на гостите е поверена на робот...


Други хотели пък предлагат на своите гости напълно безплатно компютри Apple, таблети, смартфони, конзоли на видео-игри и какво ли още не.


Докъде всъщност е стигнала хай-тек революцията в хотелиерството? Хвърлете един поглед на нашата селекция от високотехнологични хотели и ще разберете. Вече ви представихме Mama Shelter в Париж и Yotel в Ню Йорк. Сега е ред на Grace от отстров Миконос.)


На пръв поглед в този хотел няма нищо, което да попадне в категорията хай-тек. Така и би трябвало да бъде. Все пак той се намира в Агиос Стефанос, едно от най-живописните селца на един от най-живописните гръцки острови – Миконос, и не би трябвало да изневерява на традицонната цикладска архитектура с нейните бели варосани стени, меки извивки, тераси, кацнали върху стръмни скалисти склонове, и прочие.

В технологично отношение обаче Grace Mykonos Hotel не просто е в крак с времето, а дори го е изпреварил. Разбирате това, преди да сте се чекирали в хотела. Правите резервация по интернет и можете да свалите напълно безплатно от сайта на хотела приложение на iPhone, наречено Saving Grace.

Приложението работи на първо място като чеклист и инструмент за подсещане. Избирате вида ваканция – от велосипеден тур до почивка на морския бряг – и получавате готов списък с неща, които да сложите в багажа си. Можете да персонализирате списъка, като добавите едно, изтриете друго и прочие.

Приложението улеснява приготвянето на багажа, като отчита какво сте взели и какви ви остава. То ви дава и важен списък от неща, които да направите, преди да заминете на почивка, като например да изпразните хладилника, да си направите здравна застраховка, да обмените пари и прочие.

Вече на място, Grace Mykonos Hotel предлага друга любопитна услуга, наречена Bespoke by Grace. Тя е в състояние да угоди на почти всяко желание или каприз на гостите, независимо дали става въпрос за цветята и аромата в стаята или за предоставяне на мобилен телефон с информация за всички местни забележителности, най-добрите плажове или телефонните номера на най-добрите таверни в околността.

В допълнение към това Grace Mykonos Hotel предлага всичко онова, което можете да очаквате от луксозен хотел на този слънчев гръцки остров. Просторни стаи с изглед към морето, към Хора, живописната столица на Миконос, разположена на няколко километра от Агиос Стефанос (5 мин с автомобил), или прочутия в античността остров Делос.

Във всяка стая и апартамент (в които попадате с помощта на електронни карти с дистанционно отключване и заключване) има плоскоекранен телевизор, сателитна телевизия, система за домашно кино, високоскоростен интернет, докинг станция на iPod, а в апартаментите от по-висока категория – лаптопи, машини за кафе тип Nespresso  и прочие екстри...

Помислено е за всичко, за да бъде предстоят на гостите възможно най-приятен и комфортен – от безплатни трансфери до летището до почистване на стаите два пъти дневно, от американска закуска с шампанско (тип пикник) до детски менюта и от бутиков спа комплекс, фитнес, библиотека с богата колекция от книги, филми и музика и интернет кафе до предоставянето на яхти и хеликоптери под наем.

Адрес:
Grace Mykonos, Agios Stefanos
Mykonos 84600, Greece

Телефон:
+30 22890 20000

E-Mail: Адресът на е-пощата e защитен от спам ботове. Нужен ви е javascript, за да го видите.

Уебсайт:
www.mykonosgrace.com

Милко Стоименов, списание Travel magazine

 

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер