Банер

компании > непублични компании


Брандове по-скъпи от платина

Платиниум Брандс с фокус върху дистрибуцията на висококачествени вина и спиртни напитки

Визията на компанията е дългосрочна - както за българския, така и за международните пазари.

Нова структура на Платиниум Брандс и фокус на развитие през 2015 г. представи Цветелина Николова, управляващ директор на компанията. Дистрибуторската фирма прави заявка за бързо разширяване на портфолиото си, състоящо се от висококочествени вина и алкохолни напитки. Визията на компанията е дългосрочна - както за българския, така и за международните пазари.

Компанията има отлично изградена търговска структура и продуктите й присъстват във всички големи национални вериги и супермаркети. Към момента напитките са позиционирани отлично на българския пазар, благодарение на активната си търговска и рекламна политика за всички брандове и дистрибуторска мрежа.

Платиниум Брандс ЕООД работи със собствен екип от търговски представители и дистрибутори в страната. Компанията е официален представител на една от най-продаваните полски водки Extra Zytnia и дистрибутира три български изби, които произвеждат вина и ракии от собствени лозя - Katarzyna Estate, Belizza Winery и Concerto Winery.

Трите изби могат да се похвалят с иновативни стратегии в областта на винопроизводството, включващи засаждане на собствени лозя, модерни технологии на производство, собствени винени брандове както за вътрешния, така и за външни пазари.

“Имаме амбицията през 2015 г. да разширим портфолиото си с високоалкохолни напитки и да включим в него качествени продукти, които ще бъдат добре възприети от българския
консуматор – това ще бъдат няколко бранда в средния и висок ценови сегмент, които смятаме успешно да позиционираме и наложим на нашия пазар с иновативни маркетингови и търговски стратегии”, казва Цветелина Николова, управляващ директор на Платиниум Брандс ЕООД.

Katarzyna Estate e водеща българска изба, разположена в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя не само в България, но и в Европа. Климатичните условия са близки до
тези в Бордо, затова и вината, произвеждани в избата са с изключително качество.

Katarzyna Estate се намира в най-южната част на България, в близост до историческото с. Мезек и на 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. Главни технолози на избата са близнаците Свилен и Иван Кисьови, които са с отличен професионален опит и множество специализации в чужбина.

Избата има и установена практика за обмен на експерти от Франция, което допълнително повишава уменията на екипа и води до положителни резултати в продукцията.

Лозята са 300 хектара и са разположени в местността Бялата пръст, която е изключително живописна и прелестно дива. Винарната притежава още 270 хектара лозе до с. Белица и 150 хектара до с. Лозен.

Съотношението между червени и бели вина е 70:30. Червените сортове са Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Каберне Фран, Малбек, Темпранийо, Карменер и Мавруд. Белите са Шардоне, Совиньон Блан, Семийон, Вионие, Мускат Отонел, Траминер и Пино Гри.

Палитрата вина на Katarzyna Estate e доста разнообразна. Емблематично вино на избата е Question Mark, което е един от водещите брандове във високия клас. Известният винен критик и топ дегустатор Робърт Паркър, запленен от вината на Katarzyna Estate, оцени Katarzyna Reserve с 91 точки и го направи най-високо оцененото българско вино.

Вината Contemplations, Encore, Twins, Halla, Les Fleurs и Chopin са носители на най-високи отличия на едни от най-престижните световни винени конкурси и са водещи брандове на българския пазар.

Серията Chopin


Един нов и изключително успешен бранд е Chopin, който се появи на пазара и от самото начало предизвика овации заради отличното си съотношение между цена и качество. Цялата серия вина е посветена на легендарния полски пианист и композитор Шопен и отразява по един вдъхновяващ начин неговите класически произведения, но претворени с друг вид изразни средства – тези на виното.

Бялото вино от серията се нарича Sonata и точно като четирите сонати на Шопен е въплъщение на нежността и лиричността. Останалите две вина от серията са червените Nocturne и Concerto.

Наградите


Katarzyna Estate e носител на над 130 награди от най- престижните международни конкурси. Двойни златни, златни и сребърни медали от Mundus VINI, Chardonnay du Monde, Syrah du Monde, China Wine & Spirits Awards и много други.  През 2014 г. вината на Katarzyna Estate спечелиха отличия на едни от най-сериозните винени конкурси:

CHINA WINE & SPIRITS AWARDS - „Българско вино на годината“ - Le Voyage Cabernet franc & Syrah

DECANTER WORLD WINE AWARDS
Сребърен медал - Encore Syrah 2012
Бронзов медал - Encore Malbec 2012
Двойни златни медали -
Katarzyna Rezerva 2009,
Encore Syrah 2012,
Le Voyage Cabernet Franc & Syrah

CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES
Златен медал - Les Fleurs Chardonnay 2012
Сребърен медал – Chopin Nocturne 2012
Златни медали – Question Mark 2012, Chopin Nocturne
Сребърен медал – Chopin Sonata

SYRAH DU MONDE
Златен медал - Encore Syrah 2012
Златен медал - Encore Syrah 2010

VINALIES INTERNATIONALES PARIS
Златни медали – Chopin Concerto 2012, Encore Malbec 2012, Question Mark Gold 2010

MUNDUS VINI
Златни медали – Katarzyna Reserva 2010, Encore Syrah 2012, Encore Malbec 2012
Сребърен медал - Le Voyage Cabernet franc & Syrah 2012
Сребърни медали – Question Mark Gold 2011, Chopin Nocturne 2012, Le Magnifique 2012

Belizza Winery


Belizza Winery е разположена в югоизточната част на страната, в бившата гранична зона, разделяща България и Гърция, на една и съща географска ширина с едни от най-известните световни винени области – Италия, Франция и Испания. Избата е в строеж и се намира в близост до Катаржина Естейт.

На пазара вече са пуснати вина с марка Belizza, които са бутилирани в Катаржина Естейт за Белица Уайнъри: бели – от сортовете Sauvignon Blanc&Semillon, Chardonnay; червени – Cabernet Sauvignon & Cabernet Franc и Merlot & Syrah.

Белица Уайнъри ЕООД ще разполага с чисто ново оборудване от световни производители и ще работи по съвременни методи за винификация, отговарящи на високия стандарт, който Катаржина Естейт е поставила вече на пазара.

Concerto Winery

 

Concerto Winery е най-новия проект в региона на Сакар планина. Избата разполага с всички предпоставки да се превърне в явление в бранша – екип от опитни специалисти, който да оползотвори огромния потенциал на терорара и лозята.

Вината се произвеждат в бетонни съдове по технология, която е рядкост в България, но се използва от най-добрите изби от долината на Рона.

Мерло, Каберне Совиньон, Сира, Пино Ноар, Шардоне, Совиньон Блан и Вьоние са само част от сортовете, от които се очакват превъзходни вина.

Ракия „Любимец“, мастика „Калимера“ и ментов ликьор са също част от продуктовото портфолио на избата.

 
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер