експорт > международни изложения


Две жени, които вдъхновяват винената индустрия, акцент на Балканския международен винен конкурс

Цветелина Николова, управляващ директор на Katarzyna Estate, и Зейнеп Арча Саллиел - управител на Arcadia Vineyards, във фокуса на 13-то издание на конкурса

Галина Нифору, основател на конкурса: Тазгодишното издание на Балканския международен винен конкурс за първи път в своята история се провежда в две държави - България и Турция

>>>
 

дарители > Клуб на експортьора


„Голямо Враново Инвест“ АД с приз „Дарител на годината“ за 2023 г.

Наградата е в категория „Произведения на изкуството“ за фотоалбума "Усмивката на безвремието". Ценният приз получи Вихрен Димитров, изпълнителен директор на „Голямо Враново Инвест“ АД (вдясно). Връчи му го Димитър Дженев, главен редактор на сайта exporter.bg и член на Общественият съвет на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий“.

10 прекрасни фотоса от фотоалбума бяха дарени от „Голямо Враново Инвест“ АД -  първият индустриален свинекомплекс в България, на Националната библиотека „Св. Св. Кирил и Методий".

>>>
 

бизнес > лица от бизнеса


Радослав Пашов, финансов мениджър на България за 2023 г. в категория "Малки и средни предприятия": Аз съм човек на терен, обичам и се стремя да съм в "боя"

“В Енсес Инвестмънт груп АД си припомних кои са устоите на мениджмънта и съм благодарен за това време там”, казва победителят в осмото издание на конкурса CFO of the Year на  EY Bulgaria

“Всеки ръководител на малка или средна компания е шампион”, отбелязва Радослав Пашов, който в момента е член на Съвета на директорите и Главен финансов директор на Групата Свепол ЕАД

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Chateau AVLI Caladoc 2022 със световно признание от известния винен критик Джеймс Съклинг

Пламена Абаджиева, главен технолог на избата: Chateau AVLI Caladoc 2022 e изключително вино направено от сорта Каладок, ние сме единствената изба в България, която работи с този сорт, без да го купажира

Caladoc на Винарска изба Шато Авли спечели една от големите награда в конкурса на сайта exporter.bg - Кристален „Златната изба“ 2023 за предпочитана марка българско вино.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Златните изби на България

Винарска изба Катаржина Естейт е „Златната изба на България“ за 2023 г. Ирина Щонова – заместник - министър на икономиката и индустрията, им връчи Големия кристален приз

Винарска изба Страцин грабна „Златната изба“ за Нови идеи във винения туризъм. Caladoc на Винарска изба Шато Авли спечели „Златната изба“ за предпочитана марка българско вино. Ракия Сунгурларска взе Кристален приз за предпочитана марка българска ракия. Призът „Златната изба“ за любима чуждестранна изба завоюва Château Margaux.

>>>
 

за ценители > винен бознес


Винарска изба Катаржина Естейт е „Златната изба на България“ за 2023 г., Ирина Щонова - заместник - министър на икономиката и индустрията, им връчи Големия кристален приз на сайта exporter.bg

За осма поредна година събитието се провежда под патронажа на икономическото министерство, а основен спонсор е Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ).

Винарска изба Страцин грабна „Златната изба“ за Нови идеи във винения туризъм.  Caladoc на Винарска изба Шато Авли спечели „Златната изба“ за предпочитана марка българско вино.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Световно признание за Chateau Avli от Джеймс Съклинг

Chateau Avli Caladoc Reserve 2021, както и Chateau Avli Caladoc 2022, получиха високите 88 точки от един от най-безкомпромисните критици в света на виното. Chateau Avli Merlot Reserva 2021 ги последва също с впечатляващите 87 точки.

Джеймс Съклинг е американски винен критик, бивш редактор и шеф на европейския клон на американското издание Wine Spectator.

>>>
 

експорт > технологии


Над 400 компании у нас работят в секторите мехатроника, електроника и микроелектроника, експортно ориентирани са

Министър Богдан Богданов: България може да се превърне в регионален хъб за микроелектроника

Имаме огромен потенциал в областта на микроелектрониката, но трябва да концентрираме усилията си в конкретни направления, като създаване на нови продукти, дизайн на чипове и електронни сензори, производство на компоненти за роботиката“, казва министърът на икономиката и индустрията.

>>>
 

експорт > пазари


Всяка година в България се събират и обработват между 15 и 17 хиляди тона лечебни растения, 90% от тях се изнасят

Над 50% от лавандулата, която се продава по света, е българска

Страната ни е абсолютен световен лидер в производството на билки, показва статистиката на Европейската комисия.

>>>
 

експорт > пазари


50 % от произведената българска пшеница е за износ

Сред страните членки на Европейския съюз, износителки на тази зърнена култура, сме на четвърто място

През последните 4 години сме изнасяли средно по 4 милиона и 200 хиляди тона годишно. За 20 години България е произвела 0,7% от световната пшеница, което ни нарежда на 20-о място в света.

>>>
 

експорт > пазари


През 2024 г. страната ни ще търси нови пазари извън ЕС, като фокусът ще е върху Саудитска Арабия, ОАЕ, Египет, Виетнам, Република Корея и Япония

Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов очерта пет стълба на икономическото развитие на България

Сред тях са привличането на чуждестранни инвестиции, отварянето на нови пазари, продължаването на работата по членство на страната ни в Шенген и еврозоната, както и присъединяването й към ОИСР.


>>>
 

експорт > пазари


Цветан Симеонов: Китай заема водещо място във външната търговия на България като след Турция се нарежда на второ място сред експортните ни партньори извън ЕС

Председателят на Българската търговско – промишлена палата в интервю за КМГ (China Media Group / CMG): България е входна врата за Европейския съюз и може да функционира  като разпределителен център /хъб/ за китайските стоки към Европа.

„Има потенциал за разнообразяване на българския износ за Китай с вина, минерална вода и други напитки, по възможност с обща национална марка“, казва Симеонов.


>>>
 

експорт > пазари


Дейвид Дониноти: Продукти от селскостопанския сектор, химически продукти и суровини, готови или полуготови изделия в металургичния сектор ще бъдат добре приети на италианския пазар

Генералният секретар на Aice – Associazione Italiana Commercio Estero пред exporter.bg

"Фокусирани сме основно върху възможностите за търговия. Затова ще се радваме да получим оферти за износ за Италия или заявка за внос от Италия отделно от икономическия сектор“, казва Дейвид Дониноти.

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 2 от 90
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер