експорт > пазари


Заместник - министърът на икономиката и индустрията Ивайло Шотев връчи на Сарк България АД Големия кристален приз "Експортьор на годината" за 2022 г.

„Експортьор на годината” за най-динамично развиваща се компания в експорта за 2022 г. стана Айгер Инженеринг ООД.

Патрон на събитието за единадесета поредна година бе Министерството на икономиката и индустрията, а спонсор – Българската агенция за експортно застраховане (БАЕЗ) ЕАД.

>>>
 

експорт > ИКТ бизнес


Секторът на информационните и комуникационните технологии формира 6 % от БВП на България

Министър Богдан Богданов: Над 940 баварски фирми развиват производствена и търговска дейност в България. Сектора на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) е един от най-бързо развиващите се сектори у нас, а страната ни има добре развита екосистема от иновативни и световно признати компании

По време на „Б2Б форум Бавария-България“ в Мюнхен икономическият министър и представители на водещи баварски компании обсъдиха възможностите за инвестиции у нас в аутомотив сектора, електрониката и транспорта.


>>>
 

за ценители > винен бизнес


Да надминеш очакванията: Да, това е цивилизацията!

L'Ambassade de Katarzyna – петзвездният винен хотел, който ще прослави  страната ни зад граница

Цветелина Николова – бизнес дамата, която промени света на виното и винения туризъм в България

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Винарска изба Страцин – семейната изба, която се стреми да запази традиционния български дух като го съчетае с модерните тенденции от цял свят

Целта на това съчетание е избата да предлага нови и интересни вина

Винарска изба Страцин е носител на Кристалния приз «Златна изба» на сайта exporter.bg за Най-бързо развиваща се изба през 2021 г. Наградата им бе връчена от големия български музикант, ценител и познавач на виното Иван Лечев. Избата бе в Топ 3 в класацията на сайта "Златната изба"за 2022 г.

>>>
 

за ценители > винен бизнес


Петзвездната перла винен хотел L'Ambassade de Katarzyna отвори врати като посрещна своите гости със завладяваща история и дизайн

Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски епархийски митрополит Антоний: Това прекрасно архитектурно творение отвори врати за вас, защото Цвети и Кристоф отвориха сърцата си за нас

Президентът Радев: Г-н Трилински, с този екип изграден от Цветелина Николова, това ще бъде една от най-успешните ви инвестиции в България

>>>
 

изби > класации


За осма поредна година ценителите на виното гласуват в конкурса на exporter.bg - “ЗЛАТНАТА ИЗБА"

Гласувай в exporter.bg за твоята любима българска и любима чуждестранна изба. Предложи твоята любима марка българско вино и предпочитана марка българска ракия.

Читателите на сайта и ценителите на хубавото вино ще бъдат журито, което ще определи носителите на наградите “Златната изба” за 2023 г Връчването на Големия кристален приз “Златната изба” 2023 ще се състои през февруари 2024. На церемонията ще бъдат поканени участвали в гласуването по Интернет, определени със жребий. Очакват Ви специални награди - вина на избите победители.

>>>
 

експорт > международни изложения


Стокообменът между България и Гърция е достигнал рекордни нива от 5.9 млрд. евро

Това е приблизително 30% ръст, сравнено с 2021 година

Министър Богдан Богданов: Страната ни е атрактивна инвестиционна дестинация за гръцкия бизнес и доказателство за това е нарасналото значително присъствие на компании с гръцки капитал – вече над 18 000.

>>>
 

експорт > пазари


Само за първото тримесечие на 2023 г. стокообменът с Австрия е в размер на 587.4 млн. евро

Това е ръст от близо 23% спрямо същия период на миналата

Министър Богдан Богданов: Австрия е приоритетен и водещ търговски партньор и инвеститор у нас.

>>>
 

експорт > Клуб на експортьора


Свинекомплекс Голямо Враново Инвест АД, който е част от  Клубът на експортьора към сайта exporter.bg, отбеляза 50 годишнина с изумителна фотоизложба

В Националната библиотека Св. Св. Кирил и Методий фотоси на Николай Ковачев представиха фотоалбума «Зад усмивката на безвремието»

Издател на творбата е Голямо Враново Инвест АД - първият индустриален свинекомплекс в България. С фотоалбума се отбелязва 50 годишнината на компанията.

>>>
 

експорт > международни изложения


В Европарламента официално позлатиха българското вино

Удостоиха Vineyards Selection Тенево с най-престижното отличие International Revelation Red Wine на специална церемония в Eвропейския парламент

Общо 73 български вина взеха участие в тазгодишния конкурс, от които 27 получиха медали. Това означава почти 37% наградени вина, надминавайки средния успех в състезанието от 25-28%, което подчертава изключителното качество на българските вина.

>>>
 

Comments > Interviews


Hans-Jürgen Müller: “Agricultural goods and competitive industrial goods produced and delivered especially for the German industry will benefit both economies.”

"In addition, the Bulgarian tourism sector has a lot to offer," adds Müller

The Honorary Chairman of CITHA to exporter.bg about Bulgarian exports and investment opportunities in Bulgaria.

>>>
 

експорт > пазари


Ханс Юрген Мюлер: Селскостопанските стоки и конкурентоспособните промишлени стоки, произведени и доставени специално за немската индустрия, ще бъдат от полза и за двете икономики

"Инвестиционният климат в България от няколко години се подобрява от ниските данъци за инвестиционните компании. Въпреки това недостигът на работна ръка в индустриалния сектор ограничава новите инвестиции, докато разходите за труд са все още привлекателни. Селскостопанският сектор е все още отворен за чуждестранни инвестиции", отбелязва Ханс Юрген Мюлер.

Почетният председател на CITHA,  ръководил организацията повече от 20 години, пред exporter.bg за българския износ и възможностите за инвестиции в България.

>>>
 

експорт > международни изложения


Кои са най-добрите вина от Балканите

Те бяха отличени на впечатляваща церемония в Трансилвания

Best of Show Bulgaria - Zornitza Family Estate 2020, Zornitza estate

>>>
 
<< Начало < Предишна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следваща > Последна >>

Страница 3 от 90
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер

Анкета

Ще стане ли България Силициевата долина на Балканите?
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер
Банер